Gå til sidens hovedinnhold

Stiller seg bak Erlandsens NAV-søknad

Artikkelen er over 5 år gammel

Formannskapet i Halden stiller seg bak søknaden Dagtia har sendt NAV om støtte til et treårig prosjekt som skal videreføre og utvikle Erlandsen.

Erlandsen-saken har versert både i lokale og nasjonale medier, etter at driverne har fått avslag på støtte både fra NAV lokalt og Halden kommune om Brukerstyrt personlig assistanse (BPA).

Tett dialog

Etter at Fylkesmannen stadfestet kommunens avslag, har det vært viktig for kommunen å ha dialog med Dagtida for å se om det kan finnes andre løsninger.

– Etter at søknaden til NAV sentralt ble sendt, har vi vært i dialog både med NAV på fylkesnivå og sentralt, uttalte rådmann Gudrun H. Grindaker i formannskapet torsdag.

Handlet korrekt

Hun fikk ros av et samlet formannskap for sitt initiativ, og Anne-Kari Holm (Sp) mente det var kriteriene for BPA-ordningen som er for strenge, og at det er viktig å støtte et prosjekt som gir funksjonshemmede muligheter på lik linje med andre.

– Det er bare fint om det kan utvikles noe nytt på arbeidsmarkedet for denne gruppa, og her kan Halden gå foran. Vi er alene om å ha Erlandsen, mente Vibeke Julsrud (MDG).

Halden en spydspiss

– Det er flott at rådmannen går foran. Noen må gå foran, og Halden kan gjerne bli en spydspiss, sa Fridtjof Dahlen (SV).

Formannskapet stilte seg derfor enstemmig bak søknaden som lyder på 450.000 kroner i året i tre år. Dette beløpet skal dekke en veileder og prosjektledelse.

Resten av driftsutgiftene vil bli dekket av inntektene fra konditoriet.

Kommentarer til denne saken