Møllerens Hus i Strømsfoss en gave-, interiør- og klesbutikk med kafé.

Det er stedet hvor du finner ting du ikke visste eksisterte, en interiørfantasts våte drøm, men ikke stedet for de klaustrofobiske.

Verandasuksess

Butikkinnehaver Anne Sande startet opp ved ett enkelt bord utenfor Holth landhandleri i Strømsfoss i 1989.

Siden har virksomheten blitt stadig større. I fjor bygde hun på med veranda, slik at det ble større plass til kafédriften.

– Jeg er kjempefornøyd og tilbakemeldingene er veldig gode. Hit kommer det folk fra hele Østlandet og mange tilbringer hele dagen her og spiser og handler i flere runder. Det er helt utrolig, smiler Sande.

Elgostehøvel

– Jeg selger masse klær, men i tillegg finner du jo en del unike ting som en ikke kan kjøpe andre steder, for eksempel disse brillestativene som faren min har laget.

Her er kan du finne alt mellom himmel og jord: ostehøvler formet som et elghode, treleker, håndlaget såpe, krus, nisser, servietter, øredobber, skilt med gamle klassikere, honning.

Butikken er trang og går over flere etasjer.

Alltid plass til mer

– He, he. Det er mange som tror at jeg ikke har plass til mer her inne, men det har jeg. Det finnes ikke noe lager her, så alt som kommer inn blir satt ut i butikken med en gang. Men salget går godt, så jeg finner alltid plass, sier Sande.

Vanligvis er Møllerens Hus kun åpen lørdag og søndag, men om sommeren er det åpent også på hverdager.