Nå har Halden kommune fjernet elgen

Elgen som ble avlivet natt til torsdag har blitt fjernet fra veikanten

Elgen som ble avlivet natt til torsdag har blitt fjernet fra veikanten Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Natt til torsdag ble en elg påkjørt og avlivet rett ved Iddevang skole. Fredag lå den fortsatt ved veikanten, og skulle bli liggende fram til tirsdag.

DEL

Viltforvaltningen i Halden kommune opplyste HA om at elgen kom til å bli liggende til tirsdag, da de trengte hjelp av Norsk Protein AS for å fjerne elgen. Noen timer etterpå har de fjernet den selv.

Elgen er borte

– Halden kommune er helt enig i at det er alt for lenge å la elgen ligge til tirsdag, sier kommunikasjonsrådgiver i Halden kommune, Henrik Diskerud Meyer.

– Det er ikke ønskelig at et avlivet dyr skal bli liggende i veikanten så lenge. Nå har viltnemda fjernet elgen, sier han.

Tidligere fortalte viltforvaltningen at de ikke hadde utstyr til å fjerne større dyr. Diskerud Meyer forklarer at det skyldes en misforståelse da Halden kommune har utstyr til å fjerne døde dyr.

– Om ikke Halden kommune eller viltnemda er tilgjenglig kan vi få bistand fra brannvesenet og kommunalteknikk. I dette tilfellet rykket viltnemda ut selv tidligere i dag. Elgen er borte, og det er det viktigste, sier Diskerud Meyer.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken