Gå til sidens hovedinnhold

Eirik Milde gir seg på Stortinget

Artikkelen er over 5 år gammel

Høyremannen og haldenseren Eirik Milde har lenge vurdert om han skal gå for en ny runde som stortingspolitiker. Nå har han bestemt seg.

Og den avgjørelsen kommer Eirik Milde med i en kronikk i Halden Arbeiderblad. Der svarer han på kritikken på lite synlighet, skrevet av ansvarlig redaktør Hans-Petter Kjøge.

Fra dress til joggesko

– Alt har en begynnelse alt har en slutt. Det startet med et engasjement og interesse for idrett og i særdeleshet håndball. Nå er snart tiden igjen moden for idrett, eller andre aktiviteter. Fra dress til joggesko, skriver Eirik Milde.

Og videre:

– Foran et nytt valg i 2017 er det naturlig å vurdere om en selv skal stille som kandidat enda en gang. Jeg har konkludert med ikke å kandidere, i nær forståelse med familien.

Vurdert lenge

– Hva er årsaken til at du har tatt denne avgjørelsen?

– Dette er noe jeg har vurdert lenge. Årsaken er at nominasjonsprosessen i Høyre starter nå. Jeg sier fra nå. Det gjør det lettere for partiet å kunne jobbe med andre kandidater, svarer Milde.

– Avgjørelsen er tatt i samråd med familien, fortsetter han og viser til kronikken han har skrevet.

Er helt klar

Haldenseren har sittet i kommunestyret i Halden og fylkestinget i Østfold siden 1999. Og høsten 2013 ble Eirik Milde valgt inn på Stortinget.

Her snakker vi om 16 år innen politikken. Fortsatt gjenstår ett og et halvt år på Stortinget og tre og et halvt år i kommunestyret.

Totalt snakker vi altså om 20 års engasjement når periodene er over.

Politikk tar mye tid. Livet består også andre jordnære og viktige ting her i livet. Som familie og andre interesser.

Kommentarer til denne saken