Gå til sidens hovedinnhold

Uklare om eiendomsskatt

Artikkelen er over 5 år gammel

Ut fra samarbeidsavtalen er det ikke lett å forstå hva de fire posisjonspartiene i Halden mener om eiendomsskatten.

I avtalen er det kontroversielle temaet formulert slik: «Ved hver budsjettbehandling vurderes hvorvidt eiendomsskatten kan endres».

Se HATV: Se hva partiene mener om eiendomsskatt

Det store sluket

- Så hva betyr egentlig det?

- Vi er krystallklare på at vi ikke skal øke eiendomsskatten og la pengene gå i det store sluket. Men dersom vi kommer dit at vi har god kontroll med økonomien og går med jevnlig overskudd, så kan det vurderes eiendomsskatt som skal brukes utelukkende til å betale ned på kommunens gjeld, sier Fredrik Holm (Høyre) og Geir Helge Sandsmark (Venstre).

Ingen grunn

– Vi ser at vi har klart å snu trenden i kommuneøkonomien i foregående periode. Det er gjort uten økning i eiendomsskatten, så vi ser ingen grunn til å øke den nå, fastslår Per Egil Evensen (FrP).

– Vi i Sp er heller ikke for eiendomsskatt, da vi mener dette er skatt på lån. Men i den situasjonen vi er må velger jeg likevel å være litt pragmatisk. Vi kan ikke redusere tjenestenivået så mye at det går utover liv og helse. Dersom det skjer må vi vurdere eiendomsskatten, mener Anne-Kari Holm.

Alle fire er imidlertid tydelige på at per i dag er det ingenting som taler for at eiendomsskatten skal økes i nærmeste framtid.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.