Eiendomsskatt: Ap sier JA - Frp bastant NEI

NEI: Per Egil Evensen i Frp er kategorisk motstander av økt eiendomsskatt.

NEI: Per Egil Evensen i Frp er kategorisk motstander av økt eiendomsskatt.

Artikkelen er over 4 år gammel

Aps gruppeleder Arve Sigmundstad er positiv til å innføre full eiendomsskatt for å slette gjeld. Frps Per Egil Evensen sier bastant "nei".

DEL

Bakgrunnen er at Ole Richard Holm-Olsen i Halden Høyre gikk ut søndag med et åpent spørsmål til befolkningen om de kunne tenke seg å betale eiendomsskatt etter ikke. Selv er han villig til å betale full eiendomsskatt for en periode, dersom det kan få Halden raskere ut av statlig administrasjon (Robek-lista).

 

– Redd den blir liggende

Frp som gikk til valg på at eiendomsskatten ikke skulle økes, er klinkende klare.

– Eiendomsskatten må være der den er nå. Den må ikke heves, sier Per Egil Evensen i Frp som forklarer hvorfor han er så skeptisk:

– Jeg ser hva Ole Richard Holm-Olsen sier, og jeg kan forstå ønsket om å innføre full eiendomsskatt for en kort periode for å betale ned gjeld, men vi i Frp er redde for at eiendomsskatten blir liggende på et høyt nivå – dersom den først blir innført. Blir den økt, tror vi at økningen er kommet for å bli, og det vil vi unngå sier Per Egil Evensen.

Evensen sier også at Samarbeidspartiene har brukt over fire år på å få økonomien på "noenlunde rett kjøl" og at han også av den grunn synes det er feil å innføre full eiendomsskatt nå.

Arve Sigmundstad (Ap): - Enig om eiendomsskatt.

Arve Sigmundstad (Ap): - Enig om eiendomsskatt.

Ap: – Glad for dette

– Jeg er glad for at Holm-Olsen tar invitasjonen vår som er gjengitt i et Fritt ord-innlegg i HA spalter tidligere, og nå signaliserer at også Høyre er klar for å bruke eiendomsskatten som et virkemiddel for å løse de utfordringene vi står overfor, sier Sigmundstad.

- Fra vår side har det vært ønskelig å vurdere eiendomsskatten sammen med en reduksjon i andre kommunale avgifter, slik at det samlede skatte. og avgiftstrykket i Halden forblir uendret sier Sigmundstad.

– På gruppemøte mandag

På sin Facebook-side gir Sigmundstad honnør til Holm-Olsen, og Sigmundstad bekrefter overfor HA at eiendomsskatt vil bli et tema allerede på Arbeiderpartiets gruppemøte mandag.

– Ja, jeg kan bekrefte at jeg vil sette dette på dagsorden til Arbeiderpartiets gruppemøte mandag. Dette vil nok også bli et tema inn mot partiets årsmøte i mars, sier Sigmundstad

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags