Gå til sidens hovedinnhold

Dette kan være livsfarlig for hunden nå

Artikkelen er over 4 år gammel

En liten tur i butikken kan være nok til å gi hunden heteslag. – Det er livsfarlig, sier veterinær Birgitte Fineid hos Dyrebeskyttelsen.

Du har sikkert lest advarslene fra dyrevernorganisasjoner og veterinærer før. Alle er enige om det samme, nemlig at dyrene ikke skal bli etterlatt i bilen om sommeren.

Nå som været har holdt seg godt over 20 grader de siste dagene, kommer advarslene igjen.

– Vi får ikke advart nok om dette. Det er ikke mer enn noen minutter som skal til før det blir livsfarlig. Dyrene kan få heteslag, og det kan i verste fall ende med organsvikt og død, sier hun til FB.

– Prøv selv

Hun anbefaler dyreeiere selv til å prøve å sitte i en bil i solen med lukkede dører og vinduer.

– Det tar ikke mer enn noen minutter før det blir helt ulevelig inne i bilen. Det hjelper ikke å la vinduet stå litt på gløtt eller å si at butikkturen bare skal vare i noen få minutter. Du vet aldri hvor lang tid ting tar, sier hun.

Hver eneste sommer får hun og kollegene hunder i svært dårlig tilstand fordi de er blitt forlatt av eieren i en bil i varmen.

– Man skal forlate hunden i bil i det hele tatt når det er varmt. Hvert år hører vi om tilfeller der hundene har fått heteslag som følge av å bli satt igjen i bilen. Det skal være helt unødvendig, sier hun.

Les også

Her merkes hundebæsjen med norske flagg

 

– La hunden bli hjemme

Ifølge Fineid kan det være farlig å etterlate hunder i bil selv på dager hvor solen ikke skinner. Selv på dager da det er overskyet kan bilen bli svært varm og nå temperaturer på opptil 50 grader.

– Den beste sikkerhetsregelen på sommeren er å la hunden være hjemme, mener Dyrebeskyttelsen Norge.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.