Gå til sidens hovedinnhold

Jente (14) druknet ved Krusetertjern – behandles fortsatt ved Rikshospitalet

Artikkelen er over 3 år gammel

Store redningsmannskaper rykket ut da det kom melding om at en jente på 14 år hadde druknet ved Krusetertjern, som ligger inntil fylkesvei 21 nord for Tistedal.

SISTE: Torsdag morgen kan pressevakt ved Rikshospitalet fortelle at jenta fortsatt behandles. De har foreløpig ingen status.

Klokka 12 torsdag har pressevakta fortsatt ingen ny informasjon om 14-åringens tilstand.

Ifølge politiets operasjonssentral er jenta fra Oslo. Hun skal ha vært i Halden for å besøke venninner, skriver NRK.

– Badet med venner

– Jenta badet sammen med venninner. De andre kom seg til land, men ikke vedkommende. De så hun gikk under vann og at hun ikke kom opp igjen, sier politiets operasjonsleder ved Politiet Øst, Terje Marstad til Halden Arbeiderblad.

AMK ble varslet om drukningen like før klokken 21:00.

Slik defineres drukning av Norsk helseinformatikk!

Dykkere fra Oslo og Fredrikstad

Det ble iverksatt en stor redningsaksjon, og mannskaper fra fjern og nær ble kallet inn.

– Dykkere fra Fredrikstad deltok i arbeidet, og det ble også flydd inn dykkere fra Oslo. Tre helikopter deltok i redningsarbeidet i tillegg til store mannskaper fra brannvesenet og helsevesenet for øvrig, sier operasjonsleder Marstad.

Cirka klokken 21:40 meldte politiet at de hadde funnet jenta i vannet, og at livredningstiltak ble iverksatt. Cirka 30 minutter senere meldingen om at luftambulansen lettet fra stedet med jenta om bord, og at hun ville bli flydd til Rikshospitalet.

I tillegg ble en jente på åtte år kjørt til legevakt for sjekk etter at hun skal ha fått i seg mye vann.

Lå under vann i 45 minutter

Anders Strømsæther, innsatsleder Østfold politidistrikt, forteller om en dramatisk redningsaksjon.

– Det gikk 45 minutter fra AMK ble varslet til hun ble funnet. Hun har altså vært under vann i 45 minutter. To polititjenestepersoner og en privatperson jobbet lenge iherdig i søket ettter den savnede i vannet. De gjorde jobben enklere for redningsdykkerne som ankom i bil fra Fredrikstad, sier Strømsæther.

Redningsmannskapene skal ha fått lånt dykkermasker og gjort så godt de kunne.

– Da redningsdykkerne kom til stedet fant de henne raskt, opplyser innsatslederen, som gir honnør til redningsmannskapene.

– Redningsmannskapene og de andre som var på stedet gjorde en fantastisk innsats, sier han.

Halden kommune har engasjert sitt kriseteam, og de har åpnet lokaler i Halden sentrum for personer som er berørt av ulykken.

Lange køer

I forbindelse med redningsarbeidet ble fylkesvei 21 forbi Krusetertjern stengt for all trafikk. Veien ble benyttet som landingsplass for helikopter, og det oppsto lange køer på stedet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.