Gå til sidens hovedinnhold

Dropper utbygging på Båstadlund

Artikkelen er over 7 år gammel

Rådmannens forsmak på sitt nye budsjettforlag ga flere politikere hakeslipp.

Hun dropper nemlig Båstadlund dagsenter og vil slå Øberg og Iddevang sammen allerede til høsten.

Da Fylkesmannen underkjente budsjettet, fikk Halden kommune særlig beskjed om å kutte investeringene. Rådmannen har kuttet 47 millioner, hvorav 36 millioner på Båstadlund alene.

Skal omdefineres

Det er hele årets bevilgning, og prosjektet foreslås både utsatt og omdefinert.

– Det er mange år siden det ble prosjektert, og kommunens behov for robuste tjenestesteder med overordnet fokus på driftsøkonomiske gevinster har blitt markant forsterket siden prosjektets oppstart, skriver rådmannen.

Hun foreslår derfor at prosjektet blir omdefinert og sett i sammenheng med investering av annen infrastruktur eller bygningsmasse til målgruppa.

Penger til vedlikehold

I påvente av en ny utredning har hun foreslått at det gjøres «et absolutt minimum av nødvendige tiltak i eksisterende bygninger, slik at virksomheten kan fortsette på nåværende lokasjoner i påvente av at ny utredning er foretatt».

I klartekst betyr det at de to millionene som er avsatt skal fordeles mellom Asak skole og BRA-veien.

Iddevang forsvinner

Fra høsten vil rådmannen også sette sluttstrek for Iddevang skole og slå den sammen med Øberg. Det vil gi en besparelse på en million i år og tre millioner i 2015.

– Dette har vært drøftet med rektorene ved de to skolene, sa kommunalsjef Jane Short Aurlien. Hun pekte på at Iddevang får så få elever at skole risikerte å bli fådelt. En sammenslåing vil gi «nye» Øberg 270 elever, men skolen har tidligere hatt over 300.

Samtidig har rådmannen kuttet 1,1 millioner til oppgradering av Øberg, som må klare seg med 300.000 kroner.

Kutter stillinger

Det største kuttet innen undervisning er likevel at det skal kuttes totalt ti assistentstillinger i skolen. Fem til høsten og fem neste høst. I tillegg skal fire årsverk kuttes i SFO neste år. Rådmannen legger også opp til å redusere utgiftene til Maurtua Åpen barnehage med 800.000 kroner.

Kutter i helse

I helse- og omsorgssektoren legger rådmannen opp til en bemanningsreduksjon på i alt 27 årsverk. De skal gjennomføres innenfor «nærmere definerte tjenestesteder i samlokaliserte boliger/omsorgsboliger». Helårseffekten av dette blir 16 millioner kroner. Samtidig vil rådmannen opprette et uteteam for samlokaliserte boliger for å få til en rasjonell bruk av de ansatte.

Andre kutt

Andre kutt rådmannen foreslår er to millioner til svømmehallen på Remmen, 3,5 millioner til Hjortsberg skole, 1,2 millioner til oppgradering av sykehjem og 400.000 kroner til brannsikring av Konservativen.

Kommentarer til denne saken