Dropper fartshumper i Elvegata

Beboerne i Elvegata protesterte onsdag ettermiddag mot trafikkforholdene de må leve under. De stengte trafikken ved å gå fram og tilbake i fotgjengerfeltet.

Beboerne i Elvegata protesterte onsdag ettermiddag mot trafikkforholdene de må leve under. De stengte trafikken ved å gå fram og tilbake i fotgjengerfeltet. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Vegvesenet har skiftet mening: Det blir ikke anlagt fartshumper i Elvegata.

DEL

Fartsgrensen er satt ned til 40 kilometer i timen, men andre tiltak for å hjelpe fortvilte beboere i Elvegata har ikke Vegvesenet planer om.

Dårlige grunnforhold

- Vi ville opprinnelig anlegge fartshumper i Elvegata, men grunnforholdene gjorde et slikt tiltak umulig, sier seksjonsleder Elisabeth Beckmann i Statens Vegvesen, Østfold.

- Vi vet av erfaring at skilting ikke er nok for å holde farten nede. Fartshumper derimot er effektive.

- Derfor hadde vi planer om slike i Elvegata for å få dempet farten og muligens gjøre det litt bedre å bo der. Men grunnforholdene satte en stopper for det. I tillegg innser vi at fartshumper ville medført mer støy og vibrasjoner. Bygningene langs Elvegata står ikke støtt nok til å tåle vibrasjoner forårsaket av fartshumper. Både Halden kommune, beboere og gårdeiere har gått imot fartshumper, fordi de føler at ulempene blir for store, sier seksjonsleder Elisabeth Beckmann.

Ikke mer å gjøre

- Hva har dere så å tilby beboerne?

- Egentlig ingen ting utover skilting med lavere fart. Vi er fullt klar over at bilistene i stor grad neglisjerer slike skilt, men det er det eneste tiltaket vi har nå.

- Hva med fotobokser?

- Det er ikke aktuelt her. Det er spesielle kriterier for oppsetting av fotobokser og Elvegata tilfredsstiller ikke de, sier Elisabeth Beckmann.

En privat trafikktelling fra 2008 viste at det i gjennomsnitt passerte 3.000 biler gjennom Elvegata fra kl.07.00 og 19.00. Det gir et snitt på 250 kjøretøyer i timen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags