Gå til sidens hovedinnhold

SISTE: Vipps og nettbank er nede

Artikkelen er over 2 år gammel

Vipps og DNBs nettbank er nede. Noen av DNBs kortkunder kan dessuten ikke bruke kortene sine.

(Romerikes Blad)

[NETTAVISEN:] – Vi har hatt trøbbel siden mellom klokken to og tre og feilen skyldes et nettverksproblem som gjør at vi ikke får kontakt med kjernesystemene våre, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Dalsbø i DNB til Nettavisen.

Problemene rammer tjenester i nettbanken og Vipps. Dessuten vil enkelte betalingskort være ubrukelig som følge av problemene. 

– Vi får ikke utført oppgavene vi ønsker for kundene våren. Det rammer tjenester i nettbanken og enkelte manuelle tjenester for kundene. Kort som ikke har en kredittkortløsning vil man ikke kunne bruke. Det gjelder kun et mindretall av kortene, som ungdomskort og kort uten reserveløsninger, sier Dalsbø.

Han har ikke oversikt over hvor mange som er rammet at korttrøbbelet, men det gjelder blant annet brukere av Visa Electron. 

– Visa med kredittkortdel og MasterCard vil gå over på reserveløsninger sine, men nettbanken er nede for alle, i likhet med Vipps, sier Dalsbø.

Han sier det er vanskelig å si når problemene er løst.

Vi har satt alle ressurser på saken. Vår leverandør Evry jobber også på spreng. Vi mener vi har funnet årsaken, så nå vi rette det opp i det, sier Dalsbø.

DNB hadde i fjor store problemer med at nettbanktjenestene er nede. Banken har imidlertid lovet å bli bedre.

Finanstilsynet har tidligere lovet at de vil se på problemene.

Kommentarer til denne saken