- Det holder ikke å bare være pen

Arita Fejzulai

Arita Fejzulai Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Arita Fejzulai (23) får kanskje sjansen til å representere Norge i Miss Universe.

DEL

Neste uke skal hun på casting foran et dommerpanel i Miss Norway Universe, den som vinner konkurransen til slutt får representere Norge i den internasjonale skjønnhetskonkurransen.

Kjendis på Balkan

Hun er oppvokst i Fredrikstad, men flyttet til Halden sammen med familien sin for to år siden.

– Jeg har deltatt både i Miss Albania og Frøken Norge tidligere, så skjønnhetskonkurranser er noe jeg liker å gjøre. Det er spennende, men også hardt arbeid, sier 23-åringen.

Hun kom til semifinalen i Frøken Norge i 2011 og ble kåret som mest fotogen i Miss Albania. Deltakelsen har ført til modelljobber både her i Norge og i New York og London.

– På Balkan har jeg fått litt stjernestatus etter Miss Albania, så jeg har jobbet mye med modelljobber der. Den 10. mai skal jeg på en fotojobb til en reklame, forteller Arita.

Mye trening og smoothie

Hun mener hun har drømmejobben, men understreker at det ikke alltid er like glamorøst.

– En fotojobb kan vare i sju timer, og du må være rede til å for eksempel klippe håret, hvis oppdragsgiveren krever det. Jeg trener to ganger om dagen, legger meg tidlig hver kveld og har veldig fokus på å spise sunt. Det går mye i smoothies og supermat.

Rollemodell i bikini

Denne uka bruker Fejzulai på å forberede seg til castingen 4. mai.

– Vi skal gå foran fire eller fem dommere i bikini, hverdags- og selskapsantrekk. Jeg har ikke bestemt meg ennå om det blir en rød eller hvit Versace-kjole, smiler hun.

En dato for semifinalen i Miss Norway Universe er ikke spikret ennå, men vil gå av stabelen i slutten av juni engang.

– Men det holder ikke å bare være pen, hvis du vinne. Du må også kunne selge deg selv, takle å bli intervjuet, ha personlighet, være ydmyk og en god rollemodell for unge jenter.

– Kjemp for drømmene dine

Det har vært mange skandaler i misseverdenen, hvor vinnere har blitt fratatt titlene sine «fordi de har opptrådt på en måte som er uforenlig med verdiene til Miss Universe-konseptet». Arita vil ikke ende opp som en av dem.

– Hva vil du si til unge jenter i Halden som ønsker å oppnå det samme som deg?

– Det som har vært avgjørende for meg er at familien min støtter meg 100 prosent. Mitt råd til unge jenter er å stole på seg selv. Kjemp for drømmene deres, for det kan ingen andre gjøre for deg. Vær positiv og sterk og tenk at «Jeg er best, og dette skal jeg få til».

Lik på facebook

Castingen som venter er bare ett av flere trinn som de påmeldte må gjennomføre for å nå finalen.

Det er utarbeidet et poengsystem, hvor man må utføre en del obligatoriske aktiviteter, blogge, skaffe presseoppslag, trene i høye hæler, gå kurs osv.

Poengene man samler inn på denne måten teller 70 prosent i finalen, en konkurranse om flest facebook-likere på missuniversenorway.no. teller 10 prosent, mens deltakelsen i selve finalen teller 20 prosent.

Om misunnelse

– Hvis jeg vinner kommer jeg til å trekke fram den flotte naturen her i Norge og fortelle om vår kultur internasjonalt. Jeg vil være et forbilde

– En del av vår kultur er janteloven. Har du opplevd misunnelse?

– Jeg overser sånne mennesker. Jeg har ikke tid til å tenke på dem. De som er misunnelige er ofte folk som ikke har oppnådd det de har ønsket selv, og da rakker de ned på dem som har klart det. «Criticize me, when you reach my level», pleier jeg å si. Men du må være sterk både fysisk og psykisk når du deltar i skjønnhetskonkurranser eller er modell.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags