Tar du utfordringen?: – Gå en lørdagstur og plukk søppel

AVFALL: Det ligger mye plast og annet avfall rundt omkring i naturen også i Halden. Lørdag vil Den Norske Turistforening oppfordre alle til å gå en tur - og ta med det søppelet de kommer over.

AVFALL: Det ligger mye plast og annet avfall rundt omkring i naturen også i Halden. Lørdag vil Den Norske Turistforening oppfordre alle til å gå en tur - og ta med det søppelet de kommer over. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den Norske Turistforening (DNT) ønsker ikke bare at folk skal følge Lars Monsen på tur. Nå inviterer de også til søppelplukkedag lørdag.

DEL

For de som ikke har mulighet til å bli med Monsen, inviterer DNT alle til ukentlige nasjonale utedager med forskjellige tema.

– Du trenger ikke reise langt for å få flotte opplevelser på tur. I Norge er vi så heldige at vi har turmål rett utenfor døra.

– Når en først har passert dørstokkmila er de gode minnene og lave skuldrene ikke langt unna – og det får du like godt på et utkikkspunkt nær der du bor som på en 2000-meters topp, sier Nils Øveraas, generalsekretær i DNT.

#helenorgeplukkeropp

Lørdag 28. juli oppfordrer DNT alle til å ta turen ut og plukke opp det som ikke hører hjemme i naturen.

– Hvor mange av oss går ikke forbi søppel i hverdagen og tenker "Dette burde jeg tatt med meg"? Vi vil ikke ha søppel i vår natur. Det du finner på bakken havner raskt i havet. Fjern det du finner før vinden fører det med seg.

– Å kombinere tur med søppelplukking er en tur med en ekstra mening, og jeg lover at det vil føles bra, sier Nils Øveraas.

Å være beredt på å ta med egen søppel burde være en selvfølge, men å plukke opp søppel som på ulikt vis har forvillet seg ut i naturen, er en vane vi kan jobbe for å innarbeide.

– Her har DNT ung gjort en stor innsats for å bevisstgjøre folk med miljøvettregelen "Vær rustet mot uventet søppel", forteller generalsekretæren.

Slik rydder du:

  • Enklere oppskrift får du ikke; Bruk en plastpose du finner eller ta med deg en pose eller to hjemmefra og plukk med deg det du ser av søppel.
  • Husk å ta med deg en god lunsj og belønn deg selv med en skikkelig pause når du har plukket ferdig.
  • Kjenn på den gode følelsen av å gjøre noe som er bra for deg, dyrene og kloden!


Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags