For de som ikke har mulighet til å bli med Monsen, inviterer DNT alle til ukentlige nasjonale utedager med forskjellige tema.

– Du trenger ikke reise langt for å få flotte opplevelser på tur. I Norge er vi så heldige at vi har turmål rett utenfor døra.

– Når en først har passert dørstokkmila er de gode minnene og lave skuldrene ikke langt unna – og det får du like godt på et utkikkspunkt nær der du bor som på en 2000-meters topp, sier Nils Øveraas, generalsekretær i DNT.

#helenorgeplukkeropp

Lørdag 28. juli oppfordrer DNT alle til å ta turen ut og plukke opp det som ikke hører hjemme i naturen.

– Hvor mange av oss går ikke forbi søppel i hverdagen og tenker "Dette burde jeg tatt med meg"? Vi vil ikke ha søppel i vår natur. Det du finner på bakken havner raskt i havet. Fjern det du finner før vinden fører det med seg.

– Å kombinere tur med søppelplukking er en tur med en ekstra mening, og jeg lover at det vil føles bra, sier Nils Øveraas.

Å være beredt på å ta med egen søppel burde være en selvfølge, men å plukke opp søppel som på ulikt vis har forvillet seg ut i naturen, er en vane vi kan jobbe for å innarbeide.

– Her har DNT ung gjort en stor innsats for å bevisstgjøre folk med miljøvettregelen "Vær rustet mot uventet søppel", forteller generalsekretæren.

Slik rydder du:

  • Enklere oppskrift får du ikke; Bruk en plastpose du finner eller ta med deg en pose eller to hjemmefra og plukk med deg det du ser av søppel.
  • Husk å ta med deg en god lunsj og belønn deg selv med en skikkelig pause når du har plukket ferdig.
  • Kjenn på den gode følelsen av å gjøre noe som er bra for deg, dyrene og kloden!

Bildeserie

Bildeserie: Tore Tang? Nei takk! Jan Eggum, takk! Disse var på konserten.