Gå til sidens hovedinnhold

Holdes for narr hvis bare idrettshall bygges!

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Til vår folkevalgte.

Helhet og sammenheng – bygg ny skole NÅ!

Personalet og elever på Os skole ser fram til ny skole! Det har vært spennende å utarbeide funksjonsprogrammet sammen med WSP. Forslagene fra Link og White er begge spennende alternativer – med ulike kvaliteter på ulike områder.

Elevrådet går i retning av White sitt forslag – dette først og fremst pga uteområdet. Elevrådet finner uteområdet hos White som spennende og mangfoldig. Det kan se ut for at Link har tilgodesett ungdomstrinnet med en lukket luftegård på toppen av den ene bygningen – dette er svært ugunstig.

Elevrådet er også svært positive til å stenge nedre del av Os allè. Dette øker elevenes sikkerhet samtidig som uteområdet utvides.

Ansatte og ledelsen er SVÆRT bekymret for rådmannens uttalelser om eventuelt å dele opp og bare bygge idrettshall i første omgang. Det vil være krise for oss på Os om skolen ikke bygges samtidig med idrettshallen. Elever, foreldre og personalet holdes for narr hvis bare idrettshallen skal bygges.

Hvilken skole blir det her om bare hallen bygges? Hallen vil stjele plass fra vårt eksisterende uteområde og vil forringe barnas område betydelig.

Vi er også meget bekymret for barnas sikkerhet i en slik byggeprosess som bare skal omhandle idrettshall. Vi støtter FAU i sin uttalelse i Halden Arbeiderblad 10.12.18.

Slik vi ser dokumentene, er det idrettshallen som gjør at budsjettet blir høyt – ikke skolen. Flertallet på Os skole heller i retning av White sitt forslag. Vi mener dette er et spennende forslag og et svært godt forslag nærmiljøprosjekt.

Pedagogisk sett mener vi det bør gjøres noen endringer, noe vi mener bør la seg gjøre. Velges Link sitt forslag er vi bekymret for at «gamleskolen» blir en salderingspost for reduksjon av totalkostnadene. Uteområdet i Link sitt forslag er også alt for lite prioritert.

Kjære folkevalgte - vi ber dere legge opp til en helhetlig prosess – og at skole nå prioriteres like høyt som hall!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.