– Vi trivdes veldig godt i lokalene på Fosseløkka, men lokalene ble ikke godkjent av brannvesenet. Jeg tok kontakt med Anders (Viken) og vi ble enige om at Danseloftet flytter inn lokalene i toppetasjen her i Sykehusgata.

Fikk ikke solgt

Det vil si det som var aerobicsalen, da Spenst hadde tilhold her. Eier Anders Viken har forsøkt å selge Sykehusgata, men uten hell. Derfor ønsker han nå å fylle huset med aktivitet igjen.

– Vi har en del planer som vi jobber med nå, men jeg har ikke lyst til å si noe om det helt ennå, men Danseloftet passer godt inn i konseptet vi har tenkt oss, sier Viken.

De to har gått på samme skole i ni år og kjenner hverandre godt.

Vikens dansefortid

– Anders har til og med vært med i Haldenmesterskapet i Freestyle, men det vil han sikkert ikke at jeg skal si, smiler Marianne.

I Sykehusgata har det blitt danset før. Både Jan Henrik Diesens Danseskole og ballettskolen har holdt til her.

– Danseloftet kommer foreløpig ikke til å bruke hovedinngangen, men inngangen mot veien på siden av bygningen, forteller Wallin Saksæther.

Foreløpig ser inngangspartiet her litt grått og anonymt ut, men det har den driftige damen planer om å gjøre noe med.

– Vi skal male rosa rundt døren og pimpe den opp med litt glittermaling.

Oppstart mandag

– Har det vært mye arbeid med flyttingen?

– Egentlig er det ikke så veldig mange ting man trenger for å drive et dansestudio. Vi trenger et stereoanlegg, en dansesal og et sted å sitte. Havenstrøm har hjulpet til med å henge opp noen flotte dansebilder og anlegget kommer fra Oslo i morgen. Så alt skal være klart til oppstart mandag neste uke.

Av nyheter av året trekker hun fram Ladies Only. Et parti for voksne damer.

– Jeg lærte opp en del mødre på Hjortsberg skole som skulle danse for barna sine i kultursalen. De ønsket å fortsette med dans. Derfor satt jeg opp et eget parti og interessen har vært enorm. Det partiet skal jeg instruere selv. Jeg har sju instruktører på jobb her i Halden hver uke.

Litt redde i Halden

Hun forteller at haldensere er litt mer konservative og tilbaketrukne enn i de andre Østfold-byene hvor Danseloftet holder til.

– Haldensere er litt redde for noe nytt og er litt trege til å komme i gang. Men mitt motto er at enten så er man først ute med noe eller så gjør man det ikke. Jeg gidder ikke holde på med det samme som noen andre.

I disse tider er Danseloftet på rundtur på skolene i Halden for å vise fram det de driver med.

– Det er et veldig bra opplegg og alle får med seg informasjon hjem om Danseloftet, forteller Wallin Saksæther.