Gå til sidens hovedinnhold

To haldensere nominert til Gullruten

Artikkelen er over 5 år gammel

Suksessen for TV-serien DAG vil ingen ende ta.

Nå er både manusforfatter Øystein Karlsen og lyddesigner Peter Clausen, begge fra Tistedal, nominert til Gullruten.

Gullruten for TV-bransjen kan sammenlignes med Spellemannsprisen for musikkbransjen. For fjerde gang – av fire mulige – er TV-serien DAG nominert.

DAGs nominasjoner

  • Beste manus TV-Drama: Øystein Karlsen og Kristopher Schau.
  • Beste Lyddesign TV-Drama: Erling Rein og Peter Clausen.
  • Beste kostyme/Sminke: Ingjerd Meland, Asta Hafthorsdottir.

Kan bli hat trick

DAG har foreløpig tre nominasjoner, men kan fort ende opp med enda flere. De øvrige nominasjonene for skuespillere og beste drama, der serien også har muligheter, slippes nemlig fredag.

Sammen med Kristopher Schaug, er Øystein Karlsen nominert for fjerde gang. De to har allerede vunnet to gangert tidligere, og det kan således bli deres tredje gullrute for beste manuskript.

– Jeg og vi er kjempeglade for nominasjonene. Det er litt politikk og litt lotto i sånne nominasjoner, så man kan aldri vite. Egentlig vil vi jo at alle som har jobbet å serien skal bli nominert, men tre nominasjoner hittil før skuespillerprisene er jo topp. Og hyggelig er det at vi er to nominerte fra Tistedal, så klart. I tillegg for min egen del er det jo et fint nikk til hva jeg driver med.

Fakta: DAG

  • De tre første sesongene av DAG ble kåret til 2000 tallets beste norske TV-serie. Den hadde inntil nå blitt nominert til totalt 26 gullruter og vunnet 11. Og var allerede den mest Gullrute meritterte dramaserien gjennom tidene.
  • Det totale tallet er nå da 29 nominasjoner og 11 seiere før de resterende nominasjonene slippes.
  • Serien er hittil solgt til 21 land. I september 2015 åpnet serien i Storbritannia til glimrende kritikker og ved slutten av året kåret både The Indipendent og The Guardian DAG på sin topp 5 liste over beste serier i Storbritannia i 2015 av alle serier på alle kanaler.

 

Ny sesong?

– Kommer det en sesong fem?

– Ny sesong ja, det er et spørsmål jeg har fått ganske mange ganger det siste halvåret. La meg si det sånn, om det skulle være slik at alle skuespillerne om en liten stund skulle ha lyst samtidig, og noen i tillegg vil betale for det, så skal vi se hva vi greier å komme opp med, sier Øystein Karlsen som legger til:

-  På den andre siden er vi veldig fornøyd med hvordan vi har avsluttet nå. Vi føler vel selv at det er den beste sesongen vi har gjort, og vi vil gjerne unngå å lage noe som er dårligere...

– Veldig morsomt

Peter Clausen som er nominert for første gang for DAG, er tidligere nominert for Lilyhammer og Frikjent.

– Jeg synes det er veldig morsomt å være nominert for DAG, som ligger mitt hjerte nær. Dette er fantastiske folk å jobbe sammen med, sier Peter Clausen som aldri hardt vunnet Gullruten før.

– Det er tredje nominasjon nå, så vi får se, smiler Clausen som i tillegg til DAG-staben trekker fram samarbeidet med den amerikanske musikeren Steve Wynn som en flott opplevelse fra DAG 4.

Kommentarer til denne saken