Gå til sidens hovedinnhold

Haldenser hylles av Sveriges største avis

Artikkelen er over 4 år gammel

Den siste sesongen av «Dag» får strålende kritikker i Sveriges største avis.

– Den norske perlen er tilbake. Fortsatt er den svart som natten, skriver Karolilna Fjellborg i Aftonbladet.ses tv-blogg.

Sesong fire av Dag er i utgangspunktet den siste sesongen av den populære og prisbelønnte tv-serien, skapt av haldenser Øystein Karlsen. Sesongen er allerede vist på Norge, og i sommer sendes den på SVT på søndager klokken 22.45. Premieren var forrige søndag.

Vant til nordisk søppel

Den skiller seg kraftig ut fra hva svenskene er vant til å få servert av andre, nordiske serier på denne tiden av året, ifølge Aftonbladet.

– Jeg har i mange år hatt en følelse av at SVT har passet på å dumpe mengder av nordisk TV-avfall, som de av en eller annen grunn føler seg forpliktet til å vise, under sommermånedene. En finsk vagabond som sykler veldig langt, en skjeggete nordmann som kan snakke med sauer eller en danske som bor på en øy. Men den som kan søppelsortere, finner sine små gullkorn. Som den norske dramaserien Dag, skriver Aftonbladet.

– Underholder, imponerer og deprimerer

Atle Antonsen blir beskrevet som suveren i hovedrollen og produsent Øystein Karlsen blir indirekte nærmest genierklært:

– Hver eneste del av dialogen er skrevet og håndtert med omsorg og Dag både underholder, imponerer og deprimerer, skriver Aftonbladet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.