Det er andre gangen arrangementet holdes, og igjen er det Grålum-hotellet som er åsted. Totalt 260 tjukkaser fra hele Norge vil være på plass 25. til 27 april.

Inspirerende

- Det blir en inspirerende uke hvor målet er å gjøre landets billigste helsetilbud enda bedre. Det er gratis å være med i Tjukkasgjengen. Vi har aldri lønnet noen for jobben som gjøres og eneste offentlige støtte er pengene vi får fra Extrastiftelsen til landstreffet, sier nestleder i Tjukkasgjengen, mossingen Tore Kubberød i en pressemelding.

Hundrevis av lokale ildsjeler jobber gratis landet rundt for at folk skal komme seg ut på turer.

Spart store summer

Resultatet er mange rørende og inspirerende historier om hva Tjukkasgjengen har betydd for folk både sosialt, fysisk og psykisk.

- Vi har allerede spart det offentlige for store summer i form av at mennesker har fått et nytt sosialt liv, kommet seg tilbake i arbeid, redusert på medisinbruk og fått en bedre helse fysisk og ikke minst psykisk, sier Kubberød.

"Kari Tjukkasson"

I fjor hadde Tjukkasgjengen besøk av helseminister Jonas Gahr Støre, i år er det altså eks-proffsyklist Dag Otto Lauritzen og trimdronningen Kari Jaquesson som skal motivere deltakerne .

- Vi har uhøytidelig døpt Kari Jaquesson "Kari Tjukkasson". Hun har faktisk støttet Tjukkasgjengen helt siden starten, sier Tore Kubberød.

Hun skal foruten å holde foredrag også få landstreffdeltakerne til å svette.