– Fredrikstad, Sarpsborg og Hvaler har lov til å ha åpent en halv time lenger enn oss. Det er konkurransevridende for Halden som turistby.

Det sier Dag Gulbrandsen som driver Kongens brygge i Halden. Han uttaler seg ikke på vegne av restaurantbransjen som sådan, men på vegne av sin egen virksomhet.

– Vi som driver i nattklubbsegmentet, ønsker oss lenger åpningstid, ikke minst om sommeren. For oss ville det være et minimum om vi kunne ha åpent like lenge som de andre Østfold-byene, sier Dag Gulbrandsen som fortsetter:

– Folk er mobile, og mange som skal ut, vet at det er åpent lenger i de andre byene, sier Gulbrandsen.

En halvtimes forskjell

Han mener at dette rammer Halden som turistby.

– Vår bransje har som jobb å sørge for at lokale og tilreisende har det hyggelig i Halden. At de får mat og drikke og gode kulturopplevelser. I vår bransje er vi opptatt av de turistene som ikke bor så langt unna også, for eksempel folk fra Skjeberg eller Rakkestad. Det blir konkurransevridende når folk vet at det er åpent til klokka 02.30 i Fredrikstad og Sarpsborg, mens vi stenger klokka 02.00, sier Dag Gulbrandsen som legger til:

– Det kan være åpning i reglementet for å få dispensasjon. Dette krever nok at flere i restaurantbransjen går sammen og søker.