Utsendte Anthon er tilbake på Filippinene

KOSER SEG SAMMEN: Fra venstre ser vi Anthony, Marie Sanne, Christer Sanne og Kristin Marie Sanne.

KOSER SEG SAMMEN: Fra venstre ser vi Anthony, Marie Sanne, Christer Sanne og Kristin Marie Sanne. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Anthony Buensucceso, eller Anthon (6) som han kalles, forlot Norge den 25. mars. Nå er han og stefaren Christer Sanne gjenforent med moren og søsteren (8 måneder) på Filippinene. Så skal Christer Sanne returnere til Norge uten dem.

DEL

Halden Arbeiderblad holder kontakten med familien.

Godt å treffe kona og datteren igjen

En splittet familie, som føler at norske myndigheter ikke tenker barnets beste i denne saken. Det er ikke et barns feil at en voksen, som i dette tilfellet er Anthons mamma, har gjort noe galt og løyet overfor UDI da hun søkte om å bli au pair i Norge.

– Hvordan har dere det?

– Vi har det greit akkurat nå. Fordi at det nå er ferie, og vi er nesten alle samlet. Vi mangler jo søsknene Erik og Mia. Det er veldig godt å kunne få være sammen noen dager nå. ikke minst få litt tid sammen med lille datteren vår på 8 måneder, svarer Christer Sanne.

Christer Sanne og stesønnen har ikke sett dem siden Marie Sanne og babyen Kristin Marie (som er norsk statsborger) forlot Norge høsten 2016. Marie Sanne kan komme tilbake til Norge i oktober 2018.

Barnets beste

– Hvordan går det med Anthony?

– Anthony er ikke seg selv her, for han vet at pappa må reise tilbake til Norge uten han. Det er fortsatt helt ufattelig at han ikke kunne få bli i Norge. Det er helt meningsløst med tanke på hvordan dette påvirker barn.

– Anthony ønsket virkelig ikke å reise fra Norge. Men UDI har ikke foretatt noen som helst intervju av han. Vi ønsker å leve sammen, og ikke avskilt som UDI tvinger oss til, svarer Christer Sanne.

Han har ikke tenkt å gi opp.

Ikke ferdig ennå

Christer Sanne forteller at ankesaken for Anthonys avslag fortsatt ikke er ferdig hos Utlendingsnemnda. Christer Sanne mener det skal bli interessant å se hva de skriver i svar på hva som er barns beste.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken