Familien Sanne får massiv støtte: – Jeg gir meg ikke før de er tilbake

KJEMPER: Christer Sanne har ikke gitt opp kampen. Her ser vi ham sammen med stesønnen Anthon, som han har delt foreldrerett til.

KJEMPER: Christer Sanne har ikke gitt opp kampen. Her ser vi ham sammen med stesønnen Anthon, som han har delt foreldrerett til. Foto:

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

Christer Sanne har ikke gitt opp håpet, men han har kjøpt flybillett til seg selv og sin filippinske stesønn på seks år. Anthony Buensucceso, eller Anthon som han kalles, utvises fra Norge 25. mars.

DEL

Anthon snakker flytende norsk og går i første klasse på Berg skole. Han lever sammen med sin norske stefar og hans familie i Halden. Guttungen utvises fra Norge fordi moren hans Marie har gitt feil opplysninger til UDI.

Gir ikke opp

Christer Sanne har mottatt mange støtteerklæringer etter at blant annet Halden Arbeiderblad og TV2 omtalte situasjonen deres. Han forteller at tre stortingsrepresentanter er inne i bildet. Han har prøvd å komme i kontakt med barneombudet, da stefaren mener det som skjer ikke er til barnas beste. Hele situasjonen oppleves umenneskelig og brutal.

Christer Sanne har delt foreldrerett for Anthon. Den biologiske faren til stesønnen samtykker også i at gutten bor i Norge.

Situasjonen har ikke forandret seg. Derfor har Sanne kjøpt flybilletter.

– Har du gitt opp?

– Nei. Jeg gir meg ikke før de er tilbake, svarer han.

Han tar ut to ukers permisjon i forbildelse med reisen til Filippinene. Den fortvilte faren og stefaren har et håp om at denne saken skal løse seg og at familien kan bo sammen igjen i Halden om ikke så lenge.

Hadde kona kommet fra et østeuropeisk land, hadde hele saken vært unngått. De har nemlig lov til å ha barn, selv om de søker på au pair-jobber, men dersom man ikke er EU-borger, kan man altså ikke ha barn for å få komme til Norge som au pair.

Familien håper i det lengste at noen skal se den urimeligheten de mener seg utsatt for.

Fortvilet

Marie jobbet som au pair i Norge.

Da Marie ble au pair i 2014, var en del av prosedyren å fylle ut noen skjemaer. På et av disse måtte hun krysse av på hvorvidt hun hadde barn.

På Filippinene ble hun gjort oppmerksom på at hun måtte benekte dette dersom hun skulle få bli au pair i Norge (i motsetning til om du kommer som au pair fra et østeuropeisk land) – så hun gjorde som alle de andre: krysset av for at hun ikke hadde barn.

Hun og Christer Sanne traff hverandre, ble forelsket og giftet seg sommeren 2015.

Christer hadde barna Sanne (12 og Erik (7) fra et tidligere forhold, og Marie hadde Anthon (6).

I løpet av 2015 ble Marie gravid. 3. juli 2016 fikk de sammen datteren Kristin Marie.

Åpne kort

Da hun giftet seg med Christer, spilte hun med helt åpne kort – og de søkte også snart om gjenforening for hennes sønn Anthon.

UDI hjalp dem med det som måtte ordnes for at sønnen skulle bli gjenforent med dem, og i april 2016 ble det en lykkelig gjenforening.

En måned etter at Anthon kom til Norge, fikk Marie avslag på søknaden om familiegjenforening.

Begrunnelsen for avslaget var at hun hadde brutt utlendingsloven ved å ikke oppgi at hun hadde barn da hun jobbet som au pair.

Marie var dessuten gravid med parets felles barn, Kristin, som ble født i juli 2016.

Høsten 2016 måtte derfor Marie og Kristin, som er født i Norge, med norsk far og er norsk statsborger, forlate Norge. I oktober 2018 kan hun komme tilbake til Norge igjen.

FLYREISA ER BESTILT: Christer Sanne har bestilt flybilletter til seg selv og stesønnen.

FLYREISA ER BESTILT: Christer Sanne har bestilt flybilletter til seg selv og stesønnen. Foto:

Og lørdag 25. mars sitter antageligvis Christer Sanne og stesønnen på flyet til Filippinene. Fordi Anthon utvises fra Norge på grunn av morens feil.

Seksåringen ønsker selv å bo i Norge sammen med sin norske familie, gå på skolen her og omgås med kamerater.

Avslaget på Anthons søknad er anket videre til UNE (utlendingsnemnda) og er ikke ferdigbehandlet der.

Advokat Marit Vik har begjært at han ikke sendes ut før anken er behandlet, men UDI står på at seksåringen skal ut før anken er ferdigbehandlet.

«UDI mener det ikke er grunn til å utsette iverksettingen av vedtaket inntil klagen er endelig behandlet» skriver de.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken