Gå til sidens hovedinnhold

Byutvikling over en øl

Artikkelen er over 7 år gammel

Ønsker du å diskutere utviklingen av Halden sentrum i en avslappet atmosfære – over en øl?

Fortidsminneforeningen i Halden går nye veier når de tirsdag inviterer til folkemøte om utviklingen av bysentrum på Fabian.

Viktig fortidsminne

– Bysentrum er det kanskje viktigste fortidsminnet vi har i Halden. Samtidig er det en bruksgjenstand som vil gjennomgå en kontinuerlig forandring, sier styret i Fortidsminneforeningen i Halden.

Les også: Slik kan Haldens nye bydel se ut

I lys av arbeidet med sentrumsplanen som foregår i disse dager ønsker de å invitere til øl og en avslappet diskusjon om sentrumsutvikling på Fabian tirsdag kveld.

Småbarnsforeldre

– Hensikten er å arrangere et folkemøte utenfor formelle rammer, og hvor diskusjonen som finner sted etter arrangementet gis like mye vekt som selve møtet, sier de.

– Jeg synes det er viktig at småbarnsforeldre involverer seg i hvordan byen skal se ut og blir med i planleggingen, sier Malin Østli Langseth om hvorfor hun er med.

Utvikling for alle

– Byutviklingen gjelder alle i byen og vi ønsker å få med «hvermansen». Vi har flyttet arrangementet fra et stivt og formelt sted til et mer uformelt sted i håp om at flere vil engasjere seg og si noe. Vi har tro på den demokratiske kraften, fortsetter hun.

Innlegg – og diskusjon

Det vil bli innlegg av Jo Ese og Erik Vitanza. Deretter er ordet fritt, og vi håper på en god diskusjon med åpen slutt, sier initiativtakerne.

Jo Ese er samfunnsviter og stipendiat på Høgskolen i Østfold, og han har erfaring både fra forsknings- og utviklingsprosjekter innenfor byutvikling og samfunnsplanlegging.

Viktige valg

Han har tidligere jobbet mye med barnefamilier og sentrumsskoler som viktige brikker i byutviklingsprosesser.

Sett i lys av tidens skolestrukturdebatt i Halden vil han i løpet av foredraget komme med noen betraktninger om hvordan de valgene vi nå skal gjøre i skolesektoren vil påvirke sentrum, byutviklingen og hele samfunnet vårt.

Les også: Enige om å utrede storskole på Risum

Erik Vitanza er haldenser og arkitekt og vil drøfte fortetting og transformasjon som strategier i byutvikling, og hvordan dette er relevant for Halden.

Vitanza er dessuten nestleder i Fortidsminneforeningen i Halden. Under folkemøtet vil det også bli gitt en orientering om arbeidet med sentrumsplanen ved spesialrådgiver Espen Sørås.

Kommentarer til denne saken