Inviterer til å krangle i siviliserte former

Artikkelen er over 1 år gammel

Idag klokka 17 inviterer Halden kommune til debattmøte i Brygga kultursal. Tema er byutvikling, og har fått navnet "Så busta fyker".

DEL

Undertittel til møtet er "et noenlunde sivilisert debattmøte om byutviklingen i Halden". Som kjent er byplanlegging et godt utgangspunkt for samtaler som brått byr på sterke meninger og høyt lydnivå.

Folk bryr seg om sine omgivelser, og hvordan byen deres skal se ut i fremtiden.

Håpet er at de påfølgende debattene skal foregå i rimelig siviliserte former, og unngå at krangelen går så busta fyker.

Noen av de vanskelige spørsmålene som skal tas opp, er hva vi skal tenke på nå for at våre barn og barnebarn velger å bli boende om noen år, og hvordan vi skal utvikle byen for at flere skal ønske å flytte hit?

Dette handler altså om det store bildet av Halden i fremtiden, og ikke spesifikt om prosjekter som Os skole eller svømmehallen.

Arrangementet er gratis for alle, og i tillegg sørger kommunen for barnevakter i kultursalen under arrangementet. Ane Helgestad og Marie Johannessen Rieder fra Brekkerød barnehage passer barn gratis for de som vil høre på foredrag om byutvikling.

Erling Dokk-Holm, Lars Ueland Kobro, Jo Ese og Gry Rustad Pettersen er foredragsholderne denne kvelden, og de alle innehar solid kompetanse og sterke meninger om byutvikling.

Haldenseren Gry Rustad Pettersen er ordstyrer. Hun har tidligere jobbet med byplanlegging i Fredrikstad kommune. Nå er hun prosjektleder for Bypakke Nedre Glomma.

Erling Dokk-Holm er kanskje den mest profilerte av deltagerne. Han er en aktiv samfunnsdebattant, både gjennom sin spalte i Dagbladet Magasinet, og som kommentator på byutvikling og arkitektur i Dagens Næringsliv. Han har tidligere vært ansatt ved Høyskolen Kristiania, i Norsk Form og ved Arkitekthøyskolen i Oslo ved Institutt for urbanisme og landskap.

Kobro er leder av Senter for sosialt entreprenørskap og samskapende sosial innovasjon ved Universitetet i Sørøst-Norge, og har erfaring med regional utvikling og attraktivitet som spesialområde i Telemarksforskning.

Ese er høgskolelektor ved Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag ved Høgskolen i Østfold. Han er særlig interessert i folkehelse sett i sammenheng med by- og stedsutvikling og sosiale ulikheter i helse.

Living Alma, som debuterte med sin EP "Sleepy Sun" i mars, skal stå for det kunstneriske innslaget for kvelden.

HA sender direkte fra debattmøtet i morgen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags