– Vi minner om at åpen ild i og i nærheten av skogmark er forbudt uten tillatelse fra brannvesenet (kommunen) i tidsrommet mellom 15. april og 15. september hvert år, skriver brannsjefene i distriktet i en pressemelding.

– Kan bli totalforbud

Det varme og tørre været som har vært i vårt distrikt i lengre tid, kan føre til stor gress-, skog- og lyngbrann i kommunene

– Derfor er det viktig at man viser stor forsiktighet. Skogbrannfarevarselet på yr.no øker til meget stor skogbrannfare i løpet av uka på bakgrunn av det foreløpige værvarsel som er utgitt, konstaterer brannvesenet.

Det blir iverksatt tiltak dersom det ikke blir noen endring på værforholdene, og dersom skogbrannfaren fortsetter å øke.

– Da blir det utstedt totalforbud mot bruk av ild i og i nærheten av skog og annen utmark, står det i pressemeldingen.

– Ingen ild ved sjøen heller

Brannvesenet får flere henvendelser fra publikum i løpet av året. Den tørre værtypen har fått haldensere og andre til å undersøke med lokalt brannvesen om bålfyring og grilling ved sjøen.

– Vi har vegetasjon langs hele kysten vår, og det skal svært lite til før man mister kontrollen selv med et lite kaffebål nær vannkanten. Det kan også nevnes at engangsgriller ved flere tilfeller har startet både små og større branner her i distriktet, er svaret fra brannvesenet.

Etaten oppfordrer alle til å respektere «vær varsom»-henstillingen mot bruk av ild i denne perioden.

– Skader oppstått som følge av bruk av alle typer ild eller annen aktivitet som fører til brann, kan medføre erstatnings- og straffansvar, avslutter pressemeldingen.