Opphever totalforbud mot å gjøre opp ild

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

St.Hans kan feires med bål – men du må søke kommunen om tillatelse først.

DEL

Brannsjefene i Mosseregionen, Follo, Sarpsborg, Fredrikstad, Rakkestad, Halden, Indre Østfold opphever nå totalforbudet mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark.

Bakgrunnen er nedbør som har kommet det siste døgnet.

– Det har vært værendringen som kom i helgen og i starten av denne uken som gjør at vi går over til en normalsituasjon, sier brannsjef i Fredrikstad, Stein D. Laache til Fredriksstad Blad.

– Tiltaket er særlig knyttet St. Hansfeiringen, fortsetter brannsjefen. Han understreker at folk likevel må søke om å få ha sankthansbål.

Opphevingen av totalforbudet gjelder i tidsrommet 15. april til 15. september. Det er i denne tiden fortsatt forbudt å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark uten tillatelse fra kommunen.

Det er likevel tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann.

Videre understreker brannsjefene i sin pressemelding, at det må fortsatt utvises  forsiktighet og aktsomhet ved gjennomføring av aktiviteter som kan føre til brann da den nedbør som kommet siste døgn har variert lokalt.

– Oppgjort ild må ikke forlates før den er fullstendig slokket, fastslår de.

Brannsjefene minner samtidig på at det foreligger lokale forskrifter i enkelte kommuner som regulerer hva som er lov å brenne og hvor.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken