Gå til sidens hovedinnhold

– Knuste rute og kastet noe inn for å tenne på

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet mistenker at noen bevisst forsøkte å tenne på Kongens Brygge.

– Vi tror at noen har knust en rute for deretter å kaste noe inn for å tenne på lokalet, sier politiførstebetjent Fredrik Mørch ved Halden politistasjon.

Etterlyser vitner

Brannvesenet fikk melding om brannen på Kongens brygge klokka 03.06 natt til tirsdag. Det er to leiligheter over utestedet ved havna. Tre av beboerne var hjemme og ble raskt evakuert.

– Vi har gjort en del undersøkelser. Teknikere har jobbet på stedet, vi har gått igjennom overvåkningsvideo og har gjennomført en rundspørring i området. Men foreløpig har det ikke kommet inn informasjon fra vitner, sier Fredrik Mørch.

Han forteller at det ifølge overvåkningsbildene var både folk og biler i området på det aktuelle tidspunktet mellom 02.45 og 03.30 .

– Vi håper at folk som var i området ved Torvet og ned mot havna tar kontakt med oss. De er ikke mistenkte, men de kan ha sett noe som de kanskje ikke vurderte som mistenkelig der og da, men som de kommer på i ettertid, sier Mørch.

– Det kunne gått mye verre

Overvåkingsvideoen viser ingen personer, men bildene tyder altså på at det ble tent på med viten og vilje. At ruta blir knust først og at en gjenstand kastes inn for å tenne på.

 

– Utover det avventer vi den tekniske rapporten før vi kan si noe mer om brannårsaken. Siden det er leiligheter over utestedet ser vi ekstra alvorlig på hendelsen. Det kunne ha gått mye verre, men heldigvis ble det raskt slått alarm og beboerne evakuert.

 

– Siden brannvesenet kom raskt ble heller ikke de materielle skadene så store i forhold til hva som potensielt kunne ha skjedd, sier Mørch.

Han gjentar at politiet er svært interessert i tips i saken. Ta kontakt på 02800.

Boligbrann i Tistedal

Også natt til mandag begynte det å brenne i en bolig i Halden. En beboer og fire besøkende i alderen 18 år til 23 år var i huset da brannen startet, men de kom seg relativt uskadde ut.

– Her venter vi på at teknikere skal gjennomgå brannstedet før vi kan si noe mer om brannårsak. Vi har ikke avhørt huseieren ennå, fordi vedkommende er på ferie. Det var medlemmer av familien som var igjen i huset, sier Mørch.

Politiførstebetjenten sier det også i dette tilfellet kunne ha gått mye verre.

– Heldigvis våknet en av beboerne og fikk vekket de andre. Det går bra med alle sammen, forteller Mørch.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.