– Ingen personer har kommet til skade gjennom natten, kan politiets operasjonsleder Terje Marstad fortelle til HA mandag morgen.

Gjennom flere hektiske nattetimer har mannskaper fra politiet, brannvesenet og helsevesen jobbet med to episoder i Halden.

Oscars gate er stengt mandag morgen. Brannvesenet er fremdeles på stedet, sammen med politiet.

– Politiet har fått mange meldinger om et kraftig smell i området rundt Halden Sykehus. Smellet er beskrevet som en eksplosjon. Så langt er ikke konkret sted for en eventuell eksplosjon lokalisert, men politiet og brannvesen søker i området. Det er ikke meldt om personskader så langt, lød første melding fra politiet klokken 3 i natt.

En drøy time senere kom det meldinger om brann i Oscars gate. Mannskapene ble da omdirigert fra sykehuset til sentrum.

– Brann i trehusbebyggelse i Halden sentrum i Oscars gate. Politiet har iverksatt evakuering. Det nærmer seg en kontroll på brannen. Flere gårder er evakuert. Mye jobb gjenstår, meldte politiets operasjonsleder.

Mannskaper fra hele Østfold ble sendt til Halden for å bistå. Mange naboer lå og sov og utrykningsmannskapene har løpet rundt, banket på og brutt opp dører for å evakuere personer i nærområdet.

Totalt ble 25 personer evakuert fra adresser knyttet til kvartalet med Oscars gate, de fleste bra boliger i Nedre Bankegate.

Ved 4-tiden hadde brannvesenet kontroll på brannen.

0500: Evakuerte fra adresser tilhørende Nedre Bankegate kan flytte hjem igjen. Det skal ikke bo noen i lokalene som har brent i Oscars gate.

– Det er omfattende materielle skader i bygget. Tekniske undersøkelser vil starte nå på morgenkvisten, oppsummerer politiet.

Oscars gate er stengt av mandag morgen. Brannvesenet er fremdeles på stedet, sammen med politiet.

Ikke funnet sammenheng

Det er så langt ikke funnet noen sammenheng mellom brannen i Oscars gate og smellet ved sykehuset.

– Det var ett kraftig og flere mindre smell ved sykehuset, forteller operasjonsleder Terje Marstad til HA mandag morgen.

Politiet har vært i kontakt med vitner som på tidspunktet var utendørs.

– De så lysglimt og røk fra stedet. Vi har satt i store styrker i området og de går i morgentimene manngard i området, forklarer Marstad.

Har dere funnet noen sammenheng mellom smellene og brannen i Oscars gate?

– Vi har ikke funnet noe som kan knytte det sammen så langt, men det er spesielt at to slike hendelser skjer samtidig i en liten by som Halden. Vi jobber videre med dette, sier operasjonslederen.

Saken oppdateres.