– Det trengs flere boligtomter i Halden

Det trengs flere ledige boligtomter i Halden. Arkiv.

Det trengs flere ledige boligtomter i Halden. Arkiv. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Høyres Terje Lie og Arbeiderpartiets Arve Sigmundstad ønsker en fortgang i rulleringen av kommuneplanens arealdel slik at det blir flere ledige boligtomter i Halden.

DEL

Under møtet i hovedutvalg for plan, teknisk, landbruk og miljø tirsdag fremmet Arve Sigmundstad på vegne av Arbeiderpartiet en forespørsel, og utvalgsleder Terje Lie fra Høyre opplyste da at han allerede har snakket med administrasjonen hva gjelder bygging i Stenrød- og Ulvåsområdet for å finne muligheter for en raskere saksgang så man kan komme i gang med bygging i dette området. Han trenger å drøfte boligtomtproblematikken mer før han kommer med et utfyllende svar på forespørselen.

Les også: Er uenige om nytt boligfelt på Stenrød

Les også: Vil bygge nytt boligfelt på Stenrød, men får beskjed om å vente

Inneværende år

Lie var langt på vei enig i vurderingene i forespørselen. Han vil komme tilbake med et skriftlig svar. Lie er enig i at det er behov for en raskere rullering av kommuneplanens arealdel. Lie har et ønske om at det skal la seg gjøre inneværende år.

- Selvfølgelig er jeg interessert i og mener det er fornuftig at det er et antall ledige boligtomter til enhver tid, uttrykte han under møtet.

Her er forespørselen

Dette er forespørselen fra Arve Sigmundstad:

"Den siste tiden har vi sett en rekke medieoppslag knyttet til både den reduserte tilgangen til boligtomter, og til det reduserte utbudet av boliger lagt ut for salg.

Vi er av den oppfatning at en en forutsetning for et godt liv og mulighet til å jobbe er å ha et sted å bo. Vi er som kjent også av den oppfatning at der det er politisk vilje, finnes det også muligheter.

Flere etablerere i Halden vil ha positive ringvirkninger for næringslivet, bygg og anleggsbransjen, for handelsstanden og for kommunen. Det vil sikre eksisterende arbeidsplasser, og vil kunne bidra til å skape nye.

Så vidt vi er kjent med eier kommunen områder, noe ferdig regulert, annet kan raskt reguleres for boligformål, eksempelvis Knivsø, Ystehede, Isebakke, Brekkerød og Hovsveien.

Er utvalgslederen enig i at det ville være et ubetinget gode å få lagt ut flere boligtomter i Halden, og at det settes opp en sak i Hovedutvalg for plan, teknisk, landbruk og miljø – eller HPTLM som det jo også kalles på stammespråket – for å få vurdert eventuelle kommunale områder som kan gjøres tilgjengelig for boligformål?

Er utvalgslederen også enig i at det ville være et ubetinget gode å komme i gang med en rullering av kommuneplanens arealdel, slik at kommunen også får arealreserver for fremtidige boligfelt?

Vi er vel alle kjent med at denne type prosesser er noe som tar en viss tid, og vi er vel strengt tatt allerede noe på etterskudd."

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken