Ny trend for luksusboliger: - Første gangen i historien at det omsettes så mange hus i denne prisklassen

Eiendomsmeglernestor Tom Elliot Johnsen mener det er historisk det vi nå ser i den eksklusive enden av eiendomsmarkedet.

Eiendomsmeglernestor Tom Elliot Johnsen mener det er historisk det vi nå ser i den eksklusive enden av eiendomsmarkedet.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Eiendomsmeglere har endret taktikk for å kapre arvingene.

DEL

Tidligere har det vært vanlig at de mest eksklusive husene blir omsatt uten at det blir markedsført offentlig.

Men dette er nå i ferd med å endre seg.

I skrivende stund ligger det ute fire boliger i Oslo-området til over 50 millioner kroner, og ytterligere to mellom 40 og 50 millioner kroner.

- Det er ikke ofte det ligger ute mange eiendommer til 50 millioner pluss,  og det er vel første gangen i historien at det omsettes så mange hus i denne prisklassen. Tidligere har høye priser vært mellom 30 og 40 millioner, og nå er det flyttet et hakk opp, sier Tom Elliot Johnsen til Nettavisen.

Johnsen er en av grunnleggerne av eiendomsmeglerkjeden Sem & Johnsen, og har selv oppdraget med å selge en av eiendommene med en prislapp på 50 millioner kroner.

Fire eiendommer er nå til salgs i Norge på det åpne markedet til over 50 millioner kroner.

- De mest kostbare eiendommene ligger ved sjøen, eventuelt har store utbyggingsmuligheter, så det er på denne tiden av året de legges ut, påpeker han.

Flere personer med mye penger

Ifølge eiendomsveteranen er det en enkel forklaring på at de mest eksklusive eiendommene nå havner på Finn:

- Det har ganske enkelt blitt en større kjøpegruppe. Før var det bare en håndfull som hadde økonomi til å kjøpe eiendommer, men nå er det mange flere, og da må man gå bredere ut for å treffe dem, sier han.

- Etter at arveavgiften ble fjernet er det mange velstående familier som har gitt barna store verdier, og arvinger er nå en stor kjøpegruppe. Nordmenn er ofte slik at når de får penger, så er det første de gjør å kjøpe seg ny bolig.

- Selgerne har det ikke travelt

Johnsen forteller at interessen for denne typen eiendommer ikke handler om rike utlendinger som skal skaffe seg en perle.

- Det er ingen utlendinger som kommer flyvende for å se på en eiendom langs Oslofjorden. Det er typisk barnefamilier, gjerne med en båtinteresse, for eiendommene i denne prisklassen er stort sett langs vannet. 

Men selv om kjøpergruppen er forholdsvis stor, betyr det ikke at salgene går raskt unna.

- Det er mange som kan kjøpe denne typen hus, men det er et selektivt marked og de er kresne, så det kan ta tid å selge. Men det er veldig sjelden at de som selger denne typen eiendommer har det travelt. De har kanskje planlagt å finne seg en leilighet etter at barna har flyttet ut, og synes huset begynner å bli litt for stort, men de selger det når det kommer noen og kjøper huset. Det kan ta et år å selge en slik bolig, sier han.

Kan bli enda dyrere

Huset Johnsen nå selger på Nesøya, ligger rett ved kommunegrensen mellom Asker og Bærum. Han forteller at det har vært seks-sju personer som har meldt interesse.

At 50 millioner er noen smertegrense, har han derimot ikke tro på.

- Ser man på geografien så har du Snarøya og Bygdøy som ligger nærmere Oslo sentrum, og skal du ha strandeiendom på Bygdøy så holder nok ikke 50 millioner, påpeker han.

Norges dyreste: - Stor interesse fra utlandet

Kim André Krabbe i Privatmegleren Panorama har ansvaret for å selge det som for øyeblikket er Norges dyreste bolig som ligger ute til salgs: En villa på Ormøya like øst for Oslo sentrum. Prisantydning: 58 millioner.

Norges dyreste bolig til salgs er for øyeblikket denne 300-kvadrats eneboligen på en drøyt 6 mål tomt på Ormøya, med både båthus og badehus.

- Det er stor interesse rundt denne unike eiendommen, fikk nettopp beskjed om at det er den mest sette annonsen på Finn i sommer, som er gøy. Det er klart det er mange drømmere, og det forstår jeg, for det er en helt unik eiendom, med mange muligheter, da det i tillegg er en utskilt tomt med regulering til bolig på kjøpet, sier Krabbe til Nettavisen.

I motsetning til Johnsen, opplever Krabbe stor interesse også fra utlandet.

Eiendomsmegler Kim André Krabbe

- Det er interesse både fra fjern og nær, og har avtale om to nye visninger til uken. Vi har hatt stor interesse også fra utlandet, noe som er en hyggelig overraskelse, sier han.

At boligen fungerer som et «landsted» med nærheten til sentrum er ifølge ham helt sentral for de utenlandske interessentene:

- Det ligger midt i Oslo, og har du en ribb, er det fem minutter til Aker Brygge, noe som er helt unikt. Eier du denne eiendommen har du alt i ett, både bolig og sommerparadis, påpeker han.

Villa til 75 millioner

Tidligere i år ble det lagt ut en villa i Oslo, med betydelig oppussingbehov, til hele 75 millioner kroner kroner.

Årsaken til den høye prisen den gangen var derimot i liten grad huset isolert sett, men at det med på kjøpet fulgte en egen tilhørende tomt på 2.535 kvadratmeter med utbyggingsmuligheter.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags