(Fredriksstad Blad)

ÅS: Hendelsen som ble fanget av et dash-kamera torsdag morgen, kunne fått fatale følger.

- Jeg var på vei til jobb da jeg så en bil rygge på E18, fra påkjøringsrampen til E6 mot Oslo tilbake til Gøteborg-avkjøringen. Rett bak kommer det to trailere. Det ble en skikkelig bråstopp, sier bilisten som har delt videoen med ØB.

Han er ofte på veien, men har aldri sett lignende adferd i trafikken.

- Jeg tror dette er det verste jeg har sett. Dette er jo livsfarlig, og sjåføren hadde rett og slett englevakt. Tenk om trailerne ikke hadde klart å stoppe, bemerker han.

- Idiot-oppførsel

- Dette er jo idiot-oppførsel for å si det rett ut. Men jeg er ikke overrasket, sier Stein-Olaf Røberg, distriktsleder i UP for distrikt øst.

Han understreker at E18 er en av hovedinnfartsårene i Follo, og at det ikke er lov til å rygge på en europavei.

- Her er det ingen formildende omstendigheter. Man skal ifølge Veitrafikkloven ferdes aktsomt og hensynsfullt. Om du kjører feil, må du kjøre til neste avkjørsel. Ikke sette livet til andre i fare på denne måte. Her er det faktisk trailersjåførene som redder situasjonen, sier han.

Det er vanskelig å vurdere film fra dash-kamera i ettertid blant annet på grunn av faktisk fart, avstand og oppbremsing.

- Uansett er dette nok et bevis på at folk gjør dumme ting i trafikken. Det er derfor UP har mye å gjøre. Hadde vi sett dette hadde nok bilisten fort mistet førerkortet.

Kan man forebygge slik adferd?

- Da måtte alle tatt toget, svarer Røberg.