Halden nest best i Østfold

Artikkelen er over 5 år gammel

Nye tall viser at kommunene i Østfold prioriterer barn i barnehager forskjellig.

DEL

På den nye nettsiden  www.enbedrebarnehage.no kan du finne informasjon om hvordan kommunene prioriterer barn i barnehager. Bak siden står Private barnehagers landsforbund.

Hvordan er bemanningen?

Her settes det søkelys på: Hvordan er bemanningen i barnehagene i de ulike kommunene? Hvor mange av de ansatte er pedagoger? Og hvilke tilskudd gir din kommune til barn i barnehager?

Halden er nestbest

Våler kommune har best bemanning, mens Rakkestad kommer dårligst ut. Halden kommer på andre plass.

Våler har 5,9 barn per ansatt og en pedagogtetthet på 36 prosent. Tilskuddet til barn i private barnehager ligger på 174.940 kroner.

Halden har seks barn per ansatt, en pedagogtetthet på 33 prosent og tilskuddet til barn i private barnehager ligger på 187.973 kroner.

Aremark havner på en sjetteplass i Østfold med 6,1 barn per ansatt og en pedagogtetthet på 38 prosent. Aremark har ingen privat barnehage.

Moss ligger på plassen bak Aremark. Fredrikstad havner på 10. plass, og Sarpsborg finner vi på 12. plass.

Store forskjeller

Tallene viser svært store forskjeller i Barnehage-Norge – og også i kommunene i Østfold.

Bemanningen i kommunene i Østfold varierer fra 5,9 barn per ansatt til hele 6,8 barn per ansatt. Våler kommune er best i klassen, mens Rakkestad har den dårligste bemanningen av alle kommunene i fylket.

Pedagogtettheten varierer fra 47 prosent pedagoger i den beste kommunen som er Rygge, til 33 prosent pedagoger i Halden kommune.

Tilskuddet til barn i private barnehager varierer fra 187.973 kroner per barn per år i Halden kommune til 158.269 kroner per barn per år i Hobøl.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken