Erlandsens Conditori åpner dørene på Barnas Dag med noe helt nytt på menyen

FOLKSOMT: Det var mange folk i sentrum på Barnas dag i fjor. Arrangøren håper på like stor oppslutning i år og frister blant annet med politibiler, brannbiler, maling på t-skjorte og i ansiktet, aktiviteter med byens lag og foreninger samt kulturshow.

FOLKSOMT: Det var mange folk i sentrum på Barnas dag i fjor. Arrangøren håper på like stor oppslutning i år og frister blant annet med politibiler, brannbiler, maling på t-skjorte og i ansiktet, aktiviteter med byens lag og foreninger samt kulturshow. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Handel i Halden trommer sammen mange krefter og skaper aktivitet i sentrum.

DEL

Lørdag 13. mai er det klart for enda en versjon av Barnas Dag.

Else-Marie Andersen Guldahl forteller på vegne av arrangøren at det blir mye å finne på.

– Vi har som mål å lage en hyggelig dag i Halden sentrum med flotte butikker, gode spisesteder, fine stands, artige innslag og masse morsomt for store og små, sier hun.

– Mal din egen t-skjorte

Noen innslag er faste hvert år. Det gjelder blant annet besøk i brannbilene på Wiels plass. I år er også politiet og ambulansetjenesten til stede med sine kjøretøy.

På Apotek 1 Ørnen på Sydsiden holder bamsesykehuset åpent mens Apotek 1 Svanen på Nordsiden får besøk av klovner. Her er det også mulighet til å være med i trekningen av premier.

Hos Erlandsens Conditori åpnes dørene for anledningen, og det er Halden kulturforening som inviterer inn i de ærverdige lokalene.

Men denne gangen er det ikke kaker og kaffe som står på menyen. Kunstforeningen har lagt til rette for at barna kan få male sin egen t-skjorte,

Malingen kan fortsette nesten tvers over gaten hvor Lille Paris ligger. Der foregår ansiktsmaling, og det er mulig å støtte Nissekonene.

Forsmak på 17. mai

Noen av byens mange kulturaktører samarbeider for første gang om et felles show i Friluften.

– Vi får lov til å låne uteplassen av Comet, forteller Guldahl.

Men det starter ikke der. Alle som er i byen, oppfordres til å være med i miniparaden fra Torget til Busterudparken, og som en forsmak på nasjonaldagen skal Idd skolemusikkorps spille og marsjere i front.

I etterkant av showet på Friluften har kulturaktørene stands og informerer om sitt arbeid.

Hos S16 i den gamle Bokhandler Andersen-bygningen viser Flere farger en film fra årets oppsetning og en «bak kulissene»-film.

Aktiviteter på land og i vann

En mengde lag og foreninger stiller opp på Nord-og Sydsiden for å vise fram hva de representerer.

Blant annet skal Haldens Roklub ha aktiviteter i Indre havn mens medlemmer fra Arbeidernes jeger- og fiskerforening sørger for at det blir full fart langs Tista ved Kildebo blomster.

– I tillegg får vi besøk av spennende utstillere og Arilds frimarked, så vi håper og tror at alle skal finne noe for sin smak denne dagen, avslutter Else-Marie Andersen Guldahl og Handel i Halden.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags