Gå til sidens hovedinnhold

Rokke har mye å takke dette ekteparet for

Artikkelen er over 3 år gammel

Siden april har ikke Trygve Simensen og Solveig Mellevold hatt mye tid til hverandre. De har nemlig viet all sin tid til hvert sitt restaureringsprosjekt på Rokketunet.

– De siste månedene har det vel som regel vært gjennom bilruta vi har sett hverandre, når bilene har passert hverandre mens vi har kjørt til og fra Rokketunet, forteller en lattermild Trygve Simensen.

Han og kona Solveig har nemlig hatt nok å gjøre det siste året.

Ansvar for to forskjellige prosjekter

Pensjonistparet har lagt ned utallige dugnadstimer på Rokketunet, der de har hatt hovedansvaret for å restaurere hver sin bygning.

Solveig som er leder i Rokke bygdelag startet i april med jobben på den gamle småskolen, mens Trygve som er aktiv i Berg, Rokke og Asak Historielag tok initiativet i høst til å ruste opp det gamle bryggerhuset på tunet.

– Småskolen har lenge blitt brukt av Rokke barnehage, men det var lenge siden bygningen hadde blitt gjort noe med – spesielt utvendig, forteller Mellevold.

– Når det gjelder bryggerhuset, så gikk det ikke an å bruke det fordi det var så kaldt. Det var rett og slett som å være i en melkerampe, sier Simensen.

FAKTA: ÅRETS ILDSJEL

Prisen Årets ildsjel deles ut av Halden Arbeiderblad på Haldengallaen.

Haldenserne har kommet forslag til hvem som er verdig vinner til prisen.

Blant 40 forslagsstillere har juryen bak Årets ildsjel nominert fem finalister.

Juryen består av ordfører Thor Edquist, styreleder i Sparebankstiftelsen Halden, Kjell Hagen, og ansvarlig redaktør i HA, Hans-Petter Kjøge.

Årets galla arrangeres i Brygga kultursal 13. januar 2018.

De fem finalistene presenteres en og en i romjula.

Avstemmingen åpner fredag 29. desember.

 

– Har nærmest bodd på tunet

Dermed begynte jobben med å søke om pengestøtte, skaffe håndverkere og selvfølgelig organisere dugnader.

– Vi har begge nærmest bodd på tunet de siste månedene, forteller Simensen og smiler.

– Og da jeg var ferdig med småskolen i høst, begynte jo Trygve med bryggerhuset. Så da jeg flyttet ut fra tunet, flyttet Trygve inn, legger Mellevold til.

Under restaureringsprosessen har begge to lagt ned utallige timer for å få ting ferdig.

– Det har nok blitt noen 100 timer ja. Det har gått mye tid til det å hente og frakte materiale, i tillegg til å kaste ting som blir revet. Heldigvis har det vært kort vei til Rokkesøpla, sier Simensen og ler.

– Har et hjerte for bygda

De påpeker begge at det er flere som skal ha æren for at bygdefolket på Rokket nå har fått to nyoppussede samlingspunkter.

– Vi har kanskje hatt ansvaret for mye av organiseringen og planleggingen, men ingen ting av dette hadde vært mulig hvis det ikke hadde vært for en hel haug med andre bygdefolk som alltid stiller opp på dugnad, gode håndverkere og ikke minst pengestøtte fra Sparebankstiftelsen Halden og Berg Sparebank, sier de beskjedent.

Det er likevel liten tvil om at ekteparet er uunnværlige for bygdefolket i Rokke.

Siden Rokke Bygdelag ble opprettet i 1982, har de begge vært aktivt med i flere prosjekter. Blant annet restaureringen av storskolen og da Simensen tok initiativet til at den gamle kirkeveien – som går fra skolen til kirken – kunne bli gjenåpnet.

– Vi har et hjerte for bygda vår da. Det at de som bor her – og spesielt de unge – har et samlingspunkt for ulike arrangementer og sosiale ting er veldig viktig for oss, sier Mellevold.

Håper på aktivitet

Nå gjenstår det kun småting før bryggerhuset er helt ferdig, blant annet en trapp opp til inngangen. Ekteparet håper at Rokketunet vil bli godt brukt i tiden som kommer.

– Det var det vi håpet da vi begynte på dette her. At folk har lyst til å leie det for ulike arrangementer eller som et tilholdssted for små foreninger, sier Simensen.

– Vi er hvert fall veldig stolt over hva vi har klart og fått til her, og vi synes selv det har blitt utrolig fint, sier Mellevold og smiler.

Finalist 1: Årets ildsjel 2017

NAVN: Trygve Simensen og Solveig Mellevold

ALDER: 70 (Trygve) og 72 (Solveig)

YRKE: Pensjonister

ILDSJEL FOR: Restaureringen av bryggerhuset og den gamle småskolen på Rokketunet

Kommentarer til denne saken