Gå til sidens hovedinnhold

Karin er HTHs altmuligdame: – Jeg tenker på håndball hele tiden

Artikkelen er over 3 år gammel

Helt siden datteren fikk henne med på å trene et jentelag i TTIF i 1982, er det kun én ting som har stått i hodet på Karin Iversen (59).

– Datteren min var seks år, og hadde lyst til å starte på håndball. Jeg hadde ikke noe forhold til håndball den gang, men ble med å trene dem. Jeg husker at vi i starten trente i andre etasje i bygningen der Rema 1000 Tistedal ligger nå, forteller Karin.

35 år senere er hun – og har lenge vært – en av de aller viktigste bidragsyterne til at Halden har et håndballag som kjemper om medalje i Eliteserien for herrer.

FAKTA: ÅRETS ILDSJEL

Prisen Årets ildsjel deles ut av Halden Arbeiderblad på Haldengallaen.

Haldenserne har kommet forslag til hvem som er verdig vinner til prisen.

Blant 40 forslagsstillere har juryen bak Årets ildsjel nominert fem finalister.

Juryen består av ordfører Thor Edquist, styreleder i Sparebankstiftelsen Halden, Kjell Hagen, og ansvarlig redaktør i HA, Hans-Petter Kjøge.

Årets galla arrangeres i Brygga kultursal 13. januar 2018.

De fem finalistene presenteres en og en i romjula.

Avstemmingen åpner fredag 29. desember.

 

Vært med på eventyret

I sine mange år i håndballen i TTIF – og senere i HTH – har hun vært innom det meste, og blir av mange beskrevet som HTHs altmuligdame.

– Jeg har vært blant annet oppmann, kasserer, sekretær, styremedlem og hatt ansvar for arrangement. Det eneste jeg kommer på som jeg ikke har vært er vel formann, sier Karin som ofte må få beskjed om å ta seg en pause.

– Jeg er nok litt utålmodig av meg, og hvis jeg ser ting som trengs å bli gjort så tar jeg ofte av meg det selv. Så det er noen som sier at jeg må bli flinkere til å spørre om andre kan gjøre ting for meg, sier hun og ler.

Hun har vært med på hele reisen fra da TTIF var i 4. divisjon, men det var først da Jonas Wille tok over ansvaret at det utviklet seg til å bli et eventyr.

– Jeg husker veldig godt da Jonas kom. Han innførte en kultur som har kjennetegnet HTH hele veien. HTH-kulturen omfavner ikke bare spillerne, men også alle oss andre i klubben. Og se hvor det nå har tatt oss.

– Syntes det var helt forferdelig

Selv om det hele på mange måter har vært en eneste stor opptur, har det også vært tøffe tider og mange utfordringer for Karin Iversen og de andre i klubben. Aller tøffest for Karin var det i 2011, da håndballherrene brøt ut av TTIF og dannet Halden Topphåndball.

– Jeg satt på den tiden i TTIFs hovedstyre, og jeg sov ikke så mye den perioden. Jeg er en ekte tisdæling, så jeg syntes det var helt forferdelig at vi måtte splittes, forteller hun.

– Men man skjønte jo at det måtte bli sånn for å øke satsingen som allerede var i gang, og sett i ettertid så er det ikke noe tvil om at det var det beste.

– Håndballen betyr alt

Hun er også engasjert i hallsaken, og er glad for at det ser ut til at HTH snart skal få en hall verdig eliteseriehåndball.

– Det er egentlig ganske tragisk at det spilles håndball på øverste nivå i Norge i Remmenhallen. I hjemmekampen mot Elverum er jeg sikker på at vi kunne hatt 1500 tilskuere, hvis vi hadde hatt en hall som tillot det.

HTH eller TTIF, Remmenhallen eller Tistedalshallen, Ny hall eller ikke. For Karin er det uansett kjærligheten til håndballen som driver henne.

– Håndballen betyr alt for meg nå, og jeg tenker på håndball hele tiden. Det er ikke fordi jeg må, men fordi det har blitt en så viktig del av livet mitt, sier Karin Iversen.

Finalist 3: Årets ildsjel 2017

NAVN: Karin Iversen

ALDER: 59

YRKE: Jobbet 28 år i Posten. For tiden ufør etter en arbeidsskade

ILDSJEL FOR: Mange år som altmuligkvinne i TTIF og HTH

 

Kommentarer til denne saken