En julegave gjorde at Kåre fikk øynene opp for idretten han i dag lever og ånder for

GOLF: Kåre Thorvaldsen lever og ånder for golfsporten.

GOLF: Kåre Thorvaldsen lever og ånder for golfsporten. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

For 20 år siden hadde Kåre Thorvaldsen (71) knapt tatt i en golfkølle. I dag jobber han hver dag for at haldenserne skal kunne spille golf i egen by.

DEL

Siden 2006 har han – med unntak av en pause i 2011 og 2012 – vært leder for Halden Golfklubb.

– Før jeg begynte med golf spilte jeg fotball på Oldboyslaget til Aspedammen, og hadde knapt hørt om golf. Så fikk jeg golfsett til jul, og ble bitt av basillen, forteller Thorvaldsen.

Vært med siden åpningen

Golfsettet fikk han på samme tid som Halden Golfklubb åpnet Fredriksten Golfpark, og siden har Thorvaldsen vært med på det meste som har foregått på banen.

Aller best husker hun da banen ble utvidet fra ni til 18 hull i 2004.

– Jeg husker det var utrolig mye jobb og dugnadstimer for å få det til. Også er det en ting jeg også husker spesielt godt, sier Thorvaldsen og forteller:

– Da vi åpnet fikk jeg være med og spille den første runden på banen, sammen med klubblederen og presidenten i Norges Golfforbund. Jeg klarte å få birdie på det vanskeligste hullet, og selv om jeg vil si det var litt flaks, så var det morsomt å gjøre det foran presidenten.

FAKTA: ÅRETS ILDSJEL

Prisen Årets ildsjel deles ut av Halden Arbeiderblad på Haldengallaen.

Haldenserne har kommet forslag til hvem som er verdig vinner til prisen.

Blant 40 forslagsstillere har juryen bak Årets ildsjel nominert fem finalister.

Juryen består av ordfører Thor Edquist, styreleder i Sparebankstiftelsen Halden, Kjell Hagen, og ansvarlig redaktør i HA, Hans-Petter Kjøge.

Årets galla arrangeres i Brygga kultursal 13. januar 2018.

De fem finalistene presenteres en og en i romjula.

Avstemmingen åpner fredag 29. desember.

Tar seg av det meste

Som leder tar han seg av det aller meste av det som foregår i golfklubben.

– Jeg tilbringer vel i snitt fire timer her hver dag, men på det meste har jeg tilbrakt 70 timer i løpet av én uke, sier Thorvaldsen.

– Det er ekstremt mye jobb med å drive en golfklubb. Økonomi og vedlikehold av banen er definitivt det som tar mest tid.

Kjører rundt i golfbilen

Hvis du noen gang har spilt golf på Fredriksten, skal det godt gjøres at du ikke har sett Thorvaldsen kjøre rundt i en golfbil på banen.

Kåre Thorvaldsen, årets ildsjel 2017.

Kåre Thorvaldsen, årets ildsjel 2017. Foto:

– Som leder er det absolutt morsomt å være ute på banen. På den ene siden gjør jeg en jobb der med å kontrollere at alle spiller lovlig, men jeg liker også og stoppe opp og prate med eller heie på dem som spiller. Så slenger jeg litt med leppa til de som spiller. Det synes jeg er gøy, sier Thorvaldsen og smiler.

Det er spesielt én gruppe som er viktig for Thorvaldsen og golfklubben. Det er gjengen som er ute og spiller hver torsdag – seniorene.

– Seniorene er veldig viktige for oss. De er trofaste, og bruker golfen til å holde seg i form. Man skulle tro at det var den gruppa som brukte golfbilene mest, men de vil heller gå hele runden, sier han.

– Golfen har vært bra for meg

71-åringen er også selv en habil golfspiller, og går gjerne en runde når han har tid.

– Jeg er veldig takknemlig den dag i dag for julegaven jeg fikk for 20 år siden. Golfen har vært veldig bra for meg, og har vært bra for helsa, mener Thorvaldsen.

Han har også klart å videreføre lidenskapen til sønn og barnebarn, som ofte er med på en runde med far og farfar.

– Barnebarna bruker nok aller mest tid på fotballen, men vi er tre generasjoner Thorvaldsen som støtt og stadig er ute og spiller sammen, forteller en smilende Kåre Thorvaldsen.

Finalist 2: Årets ildsjel 2017

NAVN: Kåre Thorvaldsen

ALDER: 71

YRKE: Pensjonist

ILDSJEL FOR: Mange års jobb med Halden Golfklubb og Fredriksten Golfpark

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken