Gå til sidens hovedinnhold

Jorunn kan vinne samme pris som samboeren vant for fire år siden

Artikkelen er over 3 år gammel

I 2013 ble samboeren Odd Grønberg kåret til årets ildsjel. Nå er Jorunn Hauger Melsås nominert til samme pris for sin enorme jobb med Ormtjernhytta de siste ti årene.

– Vi har jo hatt det litt morsomt med det etter jeg fikk vite at jeg var nominert. Jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt, men Odd ble ikke overrasket. Han vet hvor mye tid jeg har brukt på her oppe, sier Jorunn, i det hun tar imot HA på Ormtjernhytta. Stedet hun har tilbrakt det meste av tiden sin de siste ti årene.

Hadde aldri vært på Ormtjernhytta

Hun er opprinnelig fra Roverud, en liten bygd uten Kongsvinger, men har bodd i Halden store deler av sitt voksne liv. Mesteparten av tiden i Halden har hun tilbrakt på Stenrød, med Høiås og Venås som de nærmeste hyttene. Faktisk hadde hun aldri vært på Ormtjernhytta før hun traff Odd.

– Jeg rota meg borti en tisdæling vet du, og da ble jeg selvfølgelig tatt med hit til Ormtjern. Det var først da jeg skjønte at jeg hadde bodd på feil side av byen hele tiden, sier Jorunn og smiler.

Hun forelsket seg i Ormtjernhytta og området rundt, og det tok ikke lang tid før hun ble spurt om hun ville være med i styret.

– Det var vel i 2008 jeg ble spurt, og da var det nesten bare mannfolk som satt her. Det første jeg spurte om var om jeg kunne få lov til å male kjøkkenet. Da tvilte de litt og spurte «Ja, men det blir vel ikke rosa?», forteller Jorunn og ler.

FAKTA: ÅRETS ILDSJEL

Prisen Årets ildsjel deles ut av Halden Arbeiderblad på Haldengallaen.

Haldenserne har kommet forslag til hvem som er verdig vinner til prisen.

Blant 40 forslagsstillere har juryen bak Årets ildsjel nominert fem finalister.

Juryen består av ordfører Thor Edquist, styreleder i Sparebankstiftelsen Halden, Kjell Hagen, og ansvarlig redaktør i HA, Hans-Petter Kjøge.

Årets galla arrangeres i Brygga kultursal 13. januar 2018.

De fem finalistene presenteres en og en i romjula.

Avstemmingen åpner fredag 29. desember.

 

Trollstien

Kjøkkenet ble heldigvis for mannfolka ikke malt rosa, og siden den gang har Jorunn pusset opp det meste av hytta. Hun har også ansvar for utleievirksomheten på hytta. Men den største jobben har hun gjort ute.

Spesielt jobben med Trollstien har vært omfattende, der hun har trillet opp mot utrolig 3000 trillebårlass med bark for at barn skal få en trygg sti å gå på. Hvordan er det mulig? spør nok mange. For 64-åringen er arbeidsglede et avgjørende ord.

– Jeg er opptatt av at alt skal være lystbetont. Jeg hadde nok ikke tatt så mange lass hvis jeg ikke hadde syntes det var morsomt. Men jeg synes alt jeg driver med her bare er gøy, og da merker jeg ikke engang at det er slitsomt.

– I tillegg liker jeg å holde meg i form, så jeg tok jobben med Trollstien som veldig god trening, sier hun.

– Barn gir meg så mye

Trollstien og jobben Jorunn og de andre på Ormtjern har gjort de siste årene har økt interessen ytterligere for Ormtjern.

– De første årene jeg var her var det også mange som besøkte hytta, men det var mest eldre. Nå kryr det også av småbarnsfamilier, og det tror jeg Trollstien er mye av grunnen til, sier hun.

Det å se barn kose seg både inne og ute på Ormtjern er det hun setter aller mest pris på.

– Det gir meg så utrolig mye å se og høre barn ha det gøy ute i naturen. Det gir en ekstra motivasjon til å utvikle dette stedet enda mer.

For hvis Jorunn Hauger Melsås ser ting som kan forbedres, klarer hun ikke å la være.

– Da begynner det å klø i fingrene, og når jeg først er i gang, så klarer jeg aldri å stoppe. Da må jeg få det ferdig, sier hun og smiler.

Finalist 4: Årets ildsjel 2017

NAVN: Jorunn Hauger Melsås

ALDER: 64

YRKE: Legesekretær

ILDSJEL FOR: Dugnadsjobben på Ormtjernhytta – spesielt med Trollstien

 

Kommentarer til denne saken