Gå til sidens hovedinnhold

Hvem blir årets ildsjel?

Artikkelen er over 4 år gammel

Prisen Årets ildsjel har skapt stort engasjement i forkant av Haldengallaen. I dag lanseres oppstarten av en ny kåring.

Halden er en by der mye gjøres på dugnad.

Instruksjon, loddsalg, vaffelsteking, planlegging, rigging opp og ned, bæring, henting, matlaging. Engasjement, positivitet, omsorg, vilje, ansvarsfølelse, samarbeid.

Bildeserie

BILDER: Haldengallaens prisvinnere

 

Stikkordene ovenfor er passende karakteristikker på mange haldensere, og utøver de dudgnaden og det frivillige arbeidet innenfor kultur og/eller humanitært arbeid, så kvalifiserer de til nominasjon som Årets ildsjel for 2016.

Slik stemmer du

Gå inn på ha-halden.no og klikk på «Foreslå Årets ildsjel 2016» i menyen. Fyll ut og send inn skjemaet.

Fristen er 6. november.

Bildeserie

BILDER: Disse var på Haldengallaen

 

Fire priser til idretten

– Vi har gjort en vesentlig endring på prisen i år. De fire siste årene har kandidatene fra fire av de største idrettsforeningene i kommunen vunnet. De har helt klart flest medlemmer som de kan mobilisere i en avstemningsperiode. I år ønsker vi å kåre en ildsjel innen kultur eller humanitært arbeid, så vi ber om kandidater fra de to områdene, forklarer HA-redaktør Hans-Petter Kjøge.

De fire siste årene har han delt ut pris til Marianne Hammerstad (Kvik), Odd Grønberg (TTIF), Kay Hafsrød (Idd SK) og Hans Lie (TFL).

Bildeserie

BILDER: Fra scenen under Haldengallaen 2015

De fire vinnerne har hatt verdige og gode konkurrenter, men disse har altså ikke nådd opp mot stemmemassene fra idrettsforeningene.

Penger og statuett

Prisen er som tidligere år en sjekk på 25.000 kroner som skal gå til den foreningen, organisasjonen eller institusjonen som nyter godt av ildsjelens innsats. I tillegg får vinneren en statuett laget av Halden-kunstner Lise Amundsen.

– Vi vet at det er mange gode kandidater der ute, og prisen Årets ildsjel er en gjev pris å vinne. Det er lov å foreslå flere, og det er lov å foreslå dem som har vært foreslått tidligere, sier Kjøge.

 

Kommentarer til denne saken