Gå til sidens hovedinnhold

40 innkomne forslag om hvem som bør bli Årets ildsjel

Artikkelen er over 3 år gammel

På knappe to uker sendte haldenserne inn 40 forslag på hvem de mener fortjener å bli hedret for sin innsats for fellesskapet.

På den årlige Haldengallaen deler Halden Arbeiderblad ut hedersprisen Årets ildsjel.

Neste galla går av stabelen 13. januar 2018, og for to uker siden åpnet årets forslagsperiode for hvem som fortjener prisen.

– Stor dugnadsånd

Opptellingen viser at det er 40 forslag på verdige prisvinnere.

– Det er sjette gang vi skal dele ut prisen, og fortsatt er det mange nye navn blant kandidatene. Vi syns det er bra at det er så mange forskjellige ildsjeler der ute som jobber dugnad for et lag eller en forening, sier et av jurymedlemmene og redaktør i HA, Hans-Petter Kjøge.

Han har sammen med Kjell Hagen i Sparebankstiftelsen Halden og ordfører Thor Edquist valgt ut fem finalister blant de 40.

– De er engasjerte innen idrett, kultur eller humanitært arbeid, og ingen av årets finalister har vært nominert tidligere. Det er tilfeldig og gledelig, fordi det vitner om den store dugnadsånden som fins i byen vår, sier Kjøge.

Frivillig og ulønnet arbeid

Det er god spredning i hva finalistene driver med, og det er både kvinner og menn.

Ingen navn røpes nå, men før nyttår blir en og en finalist presentert i HA på nett og i papiravisa.

– Et viktig og sentralt utvelgelseskriterium er at man ikke har jobben som levebrød. Ildsjeler utfører frivillig og ulønnet arbeid, påpeker redaktøren.

Bildeserie

Disse var på Haldengallaen 2015

Bildeserie

BILDER: Fra scenen under Haldengallaen 2015

 

Billettene er sluppet

Etter å ha presentert alle de fem finalistene, åpner avstemningen.

– Det er leserne som bestemmer hvem som skal vinne. Avstemningen skjer på nett i januar i tide til Haldengallaen. Alle finalistene inviteres sammen med resten av Halden til gallakvelden, og der utropes vinneren, forklarer Kjøge.

Premien er et personlig diplom, en statuett laget av Halden-kunstneren Lise Amundsen samt 25.000 kroner til laget eller foreningen som nyter godt av ildsjelens innsats.

269 billettertil Haldengallaen er allerede sluppet, så den som vil overvære kvelden i kultursalen, får kjøpt billetter gjennom Ticketmaster, Thon hotell og Halden Turist.

Kommentarer til denne saken