Tre steder i sentrum får tekniske oppgraderinger som gjør det enklere å lage gode arrangement der

LEGGER TIL RETTE: Torget (oppe til venstre), Busterudparken (til høyre) og Skolestadion (nede til venstre) er de tre arenaene i sentrum hvor Halden kommune investerer i arenastrøm, også kjent som rødstrøm, høsten 2018.

LEGGER TIL RETTE: Torget (oppe til venstre), Busterudparken (til høyre) og Skolestadion (nede til venstre) er de tre arenaene i sentrum hvor Halden kommune investerer i arenastrøm, også kjent som rødstrøm, høsten 2018. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Tre viktige arrangementssteder i Halden sentrum får nå arenastrøm, skriver Halden kommune på nettsidene sine.

– Viktig investering

Forrige uke begynte arbeidet med å montere nye koblingsskap i Busterudparken, på Skolestadion og på Torget. Rødstrøm, som arrangørbransjen kaller det, skal være på plass på de tre møteplassene i løpet av høsten.

– Arenastrøm gir tilstrekkelig med strøm til alt fra vaffelsteking til lyd- og lysrigger i stort konsertformat. Dette er en viktig investering for å gjøre det enklere å gjennomføre arrangementer i Halden sentrum, sier enhetsleder kultur i Halden kommune, Stein Wilhelmsen.

Permanente anlegg

Arrangører som har brukt de sentrumsnære arenaene, har tidligere måttet ordne en del tekniske løsninger selv. Blant annet har det vært nødvendig å leie og rigge opp midlertidig utstyr for å skaffe nok strøm til arrangement over en viss størrelse.

Nå blir dette enklere fordi strømmen er på plass i permanente anlegg som godkjente arrangører vil få tilgang til.

Samtidig som Halden kommunes investering i arrangørstrøm i sentrum, jobbes det også med å oppgradere Fredriksten festning blant annet med strøm.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags