Nå har du sjansen til å påvirke morgendagens ungdomstilbud i Aremark

Bak fra venstre: rådmann Alice Reigstad, leder for ungdomsklubben Elisabeth Bach, leder for ARUNG, Camilla Glimsdal, leder for Frivilligsentralen, Nina Krafft Skolleborg. Foran fra venstre: Sarah Hermine Svanberg, Jennie Martine Hanssen og Kristine Majgaard Svendsby.

Bak fra venstre: rådmann Alice Reigstad, leder for ungdomsklubben Elisabeth Bach, leder for ARUNG, Camilla Glimsdal, leder for Frivilligsentralen, Nina Krafft Skolleborg. Foran fra venstre: Sarah Hermine Svanberg, Jennie Martine Hanssen og Kristine Majgaard Svendsby. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag 22. januar inviterer Aremark kommune til idé-verksted på Elevtorget på skolen. Her skal morgendagens ungdomstilbud utformes.

DEL

– Vi ønsker å ha en dialog med innbyggerne våre om hva som skal til for at vi skal kunne tilby et av Norges beste ungdomstilbud. Bakteppet er at vi har en anstrengt økonomi, men samtidig har vi mye ledig bygningsmasse og har fått politiske signaler på at vi kan investere noe penger. Vi ønsker å få inn de gode ideene fra ungdommene selv og fra foreldrene deres, sier rådmann Alice Reigstad.

Avhengig av at voksne stiller opp for oss

Idé-verkstedet går av stabelen på Elevtorget tirsdag 22.januar fra klokken 18:00 til 20:00.

Camilla Glimsdal som leder Aremark ungdomsråd (ARUNG) kommer.

– Jeg stiller opp, selv om jeg ikke bruker for eksempel ungdomsklubben lenger. Det hadde vært fint med flere aktiviteter til ungdommen, men vi er avhengig av frivillige til å drive det. For eksempel en forelder med håndballbakgrunn som vil starte håndballag. Vi er egentlig helt avhengig av at voksne engasjerer seg, sier Glimsdal.

Elevtorget er litt sterilt

Kristine Majgaard Svendsby, Jennie Martine Hanssen og Sarah Hermine Svanberg er med i elevrådet og skal også komme den 22. januar. De er ikke helt fornøyde med å ha ungdomsklubb på Elevtorget.

Fra venstre: Jennie Martine Hanssen, Sarah Hermine Svanberg, Camilla Glimsdal, Kristine Majgaard Svendsby.

Fra venstre: Jennie Martine Hanssen, Sarah Hermine Svanberg, Camilla Glimsdal, Kristine Majgaard Svendsby. Foto:

– Vi synes det er dumt at vi må ta fram tingene våre og rydde dem bort igjen hver gang vi er der. Vi ønsker oss et eget sted som vi kan sette vårt preg på.  Det er litt sterilt her, og vi har ikke vår egen sofa, shuffleboard og sånne ting, så hvis vi kunne fått det mer hjemmekoselig og satt vårt preg på det, så hadde det blitt mye bedre, sier de tre jentene.

Håper det blir fullt hus

Administrasjonen i Aremark håper på godt oppmøte til Idé-verkstedet:

– Vi er veldig spente og håper det kommer mange, slik at vi får et godt utgangspunkt å jobbe videre med. Det bør være obligatorisk oppmøte for alle foreldre som mener noe, sier virksomhetsleder for barnehage, ungdom og kultur, Ragnfrid Næss med et smil.

Det serveres kaffe og kringle. Alle politikere er også invitert.

– Vi håper politikere fra alle partier møter opp. Det er de som har bestilt en innbyggerdialog, slik at de kan ta informerte avgjørelser om det som skal skje med ungdomstilbudet videre. Vi i administrasjonen har jobbet lenge med saken allerede og ønsker å lande prosessen, sier rådmann Alice Reigstad.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags