Flere Aremark-bønder har gjort millioninvesteringer og håper på høyere tilskudd

HVER VÅR: Kuslipp er en årlig foreteelse på mange gårder i Aremark. Marka i grensekommunen egner seg best til gress, og det har landbruksnæringa tatt konsekvensene av. Nå håper de at regjeringa skal plassere Aremark og Marker i samme sone som Rømskog slik at de får høyere arealtilskudd.

HVER VÅR: Kuslipp er en årlig foreteelse på mange gårder i Aremark. Marka i grensekommunen egner seg best til gress, og det har landbruksnæringa tatt konsekvensene av. Nå håper de at regjeringa skal plassere Aremark og Marker i samme sone som Rømskog slik at de får høyere arealtilskudd. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

SONEINNDELINGI HA står det at varaordfører Alf Ulven og stortingsrepresentant Ingjerd Schou har vært hos landbruksminister Jon Georg Dale og lagt fram argumenter for at Aremark og Marker må bli plassert i samme sone som Rømskog. Dette vil gi et høyere arealtilskudd.

Dale skal ha stilt seg positiv til dette under forutsetning av at det kommer en henvendelse om dette fra bøndenes organisasjoner gjennom jordbruksforhandlingene.

Les saken om Ulvens besøk hos landbruksministeren!

Aremark bondelag har i samarbeid med Marker bondelag arbeidet med dette spørsmålet i et års tid. Soneinndelingen ble blant annet tatt opp på Østfold Bondelags årsmøte i fjor. Og sist sommer var Aremark bondelag vertskap for toppkandidatene til stortingsvalget, blant annet Ingjerd Schou. Vi viste dem rundt i Aremark og holdt en orientering for dem om soneproblematikken.

Mye av den dyrkede marken i Aremark egner seg mye bedre til gress enn korn. Dette har flere av bøndene i bygda tatt inn over seg og investert i husdyrbygninger, maskiner og dyr. Det er investert for flere titalls millioner kroner, og Innovasjon Norge har bidratt.

Tidligere leder av Aremark bondelag hadde en konstruktiv samtale med Schou da hun var på valgstand i Aremark i fjor høst, hvor hun sa at hun hadde tenkt en del på denne problematikken og ønsket å ta et initiativ i saken. Det er derfor svært gledelig sett fra Aremark bondelags side at Schou og Ulven nå har fulgt dette opp og støtter oss.

Aremark Bondelag har i forberedelsene til de kommende jordbruksforhandlingene sendt en uttalelse hvor vi ber om at soneinndelingen blir endret slik at Aremark blir plassert i en bedre sone. Vi regner med at dette vil bli fulgt opp av Norges Bondelag sentralt.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags