Gå til sidens hovedinnhold

Flyktninger i Aremark: – Vi ønsker bedre busstilbud

Artikkelen er over 5 år gammel

Vi er to flyktningfamilier bosatt i Aremark med barn. Vi er oppgitt over manglende buss på lørdager og søndager. Det samme gjelder ferie og andre helligdager hvor busstilbudet stopper opp. I skoleferien går det bare buss om morgenen kl 07.00 og på ettermiddagen kl.17.00 retur til Aremark.

Vi har ikke bil eller førerkort, så derfor er vi helt avhengige av buss for å komme til Halden for å handle helt nødvendige varer og klær.

Det er mye vi kunne tenkt oss å se i Halden sammen med våre barn, men dette er vi helt avskåret fra. Vi vet også at andre i Aremark mener det samme som oss, vi hører fra de unge at de er helt fastlåst og ikke kommer seg til Halden eller andre steder for den saks skyld.

Så da kommer vårt spørsmål: Hvorfor kan det ikke settes opp en buss ihvertfall på lørdag, slik at vi kan komme oss til Halden og Svinesund for å handle. Vi får ikke kjøpt de varene vi trenger her i Aremark, som vi fra vår kultur og religion er helt avhengige av. Vi har nå bodd her i snart seks måneder uten å ha nødvendig busstilbud.

Vi er nødt til å be frivillige kjøre oss for å handle, noe vi ikke alltid er så lystne på, vi er redde for å mase på de frivillige her i Aremark. De har forøvrig vært veldig greie og kjørt oss, men vi ønsker å være litt mer selvstendige.

Det å besøke venner i helgene er for oss helt umulig, da vi ikke kommer fra og til Aremark i helgene.

Vi håper nå at ansvarlig for busstilbudet her i Aremark og politikere tar tak i dette som for oss er et betydelig problem.