Gjeterhunden Joy tar pause i jobben for å vise publikum sine kunster

KLARE FOR ÅPEN GÅRD: På bildet er til venstre Andreas Eklund, bestyrer på Aspestrand, gjeterhunden Joy og Anders Brynhildsen, leder i Aremark Bondelag. Alle i gang med forberedelsene til søndagens arrangement.

KLARE FOR ÅPEN GÅRD: På bildet er til venstre Andreas Eklund, bestyrer på Aspestrand, gjeterhunden Joy og Anders Brynhildsen, leder i Aremark Bondelag. Alle i gang med forberedelsene til søndagens arrangement. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Som gjeterhund har Joy en hektisk hverdag, men på søndag viser han hva han kan når Aremark bondelag inviterer til Åpen Gård.

DEL

På søndag arrangeres det Åpen Gård flere steder i Norge. I Aremark er det på Aspestrand det skjer.

– Dette er et åpent arrangement for både barn og voksne. Dagen består av et program som vil passe for alle, og vil være spekket med gårdsopplevelser og interessant informasjon, sier leder i Aremark bondelag, Anders Brynhildsen, i en pressemelding.

Mange aktiviteter

På Aspestrand er det åpent fra klokka 12, og Brynhildsen og andre bønder har holdt på med forberedelsene en stund.

– Det blir blant annet oppvisning av gjeterhund, og da er det Joy som skal i ilden. Vi har også andre dyr som publikum kan få hilse på. Det er sau, gris, hest, fjørfe og flere andre, forteller bondelagslederen.

Ellers på programmet står det aktiviteter som aktivitetsløype, hesteskokasting, halmhopping, Gråtass-kjøring, tråtraktorkjøring og ridning.

Det blir utstilling av gamle traktorer, flatbrødsteking, kinning av smør, masse god mat som rømmegrøt, sveler, pølser, is og drikke samt informasjonsstand om norsk landbruk.

– Norges Bondelag vil gjennom Åpen Gård gi folk gode opplevelser og spre kunnskap om norsk landbruk, og i Aremark bidrar vi så godt vi kan, sier Brynhildsen.

Dugnadsjobbing

Arrangementet på søndag kommer ene og alene i stand takket være stor og god dugnadsånd. Alt gjøres på fritida, og det er mange krefter i Aremark som bidrar.

– I tillegg til bondelaget deltar også Aremark bygdekvinnelag, Aremark Skogeierlag og 4H. Alle jobber for at alle besøkende skal få oppleve en fin dag, opplyser Brynhildsen.

Åpen Gård arrangeres hvert år arrangeres ulike steder i Norge, og hensikten med arrangementet er å komme litt nærmere innpå gårdslivet og hvordan maten vår produseres.

Aspestrand holdes åpen søndag 18. juni kl. 12-16.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags