Satser på nytt og gratis barnehagetilbud i Aremark

NYTT TILBUD: Aremark kommune skal åpne et nytt barnehagetilbudFra venstre: Pedagog Marielle Linnerud Gromholt, banksjef Øystein Undrum i DNB, og virksomhetsleder barnehage og kultur, Ragnfrid Næss.

NYTT TILBUD: Aremark kommune skal åpne et nytt barnehagetilbudFra venstre: Pedagog Marielle Linnerud Gromholt, banksjef Øystein Undrum i DNB, og virksomhetsleder barnehage og kultur, Ragnfrid Næss. Foto:

Sparebankstiftelsen DNB har gitt 100.000 kroner som skal brukes til innkjøp av leker og utstyr til Åpen barnehage i Aremark.

DEL

Åpen barnehage er et helt nytt tilbud som skal komme på plass i løpet av vinteren 2020.

Avgjørende

– De pengene vi nå har fått av Sparebankstiftelsen DNB vil være helt avgjørende for at vi får gjennomført dette og kjøpt inn det materialet og de leker som vi trenger, sier virksomhetsleder Ragnfrid Næss i en pressemelding fra Aremark kommune.

– Åpen barnehage i Aremark skal ikke fungere som en ordinær åpen barnehage, men blir en kombinasjon mellom åpen barnehage og barselgruppe. Dette fordi kommunen er så liten, og har få generelle tilbud for denne gruppa, informeres det videre.

Åpen barnehage skal holde til på allbrukshuset Furulund. Målgruppa er alle barn mellom 0 og 6 år.

I Åpen barnehage oppholder man seg sammen med sine foreldre.

Et sosialt møtepunkt

– Det kan være barn som er hjemme med sine foreldre, både i permisjonstida og senere. De kan ha plass i barnehagen, men i tillegg benytte seg av Åpen barnehage. Vi ønsker at barn og foreldre skal få et sosialt møtepunkt der de kan bli kjent med hverandre ha det hyggelig sammen med lek, aktiviteter og kurs, forteller virksomhetsleder Ragnfrid Næss.

Åpen barnehage er organisert som et tverrfaglig samarbeid mellom helsestasjonen, biblioteket, fysioterapitjenesten, barnehagen og frivillige.

Kommunen tenker også på å arrangere diverse kurs for foreldrene, som for eksempel førstehjelp, ernæring, leseglede og tannpleie. På denne måten håpes det at småbarnsforeldre ønsker å bli i bygda og blir kjent med hverandre.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags