Flere haldensere har fått ny jobb

INDUSTRI: Antallet ledige med yrkesbakgrunn fra industri har gått ned mest.

INDUSTRI: Antallet ledige med yrkesbakgrunn fra industri har gått ned mest. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er færre helt ledige haldensere enn på samme tid i fjor.

DEL

Ledigheten i Norge, Østfold og Halden synker. Ved utgangen av mai var 360 haldensere helt ledige, noe som utgjør 2,7 prosent av arbeidsstyrken.

95 færre ved utgangen av mai

– Dette er 95 færre enn ved utgangen av mai i fjor, noe som er en veldig fin nedgang, sier kommunikasjonssjef Britt Tunby i Nav Østfold.

I tillegg til de helt ledige, er 125 haldensere på tiltak. – Dette er 14 flere enn i fjor på samme tid, forteller Tunby.

Den reelle nedgangen i ledige i Halden er altså på 81 personer fra mai i fjor til mai i år.

– Arbeidsledigheten i Halden er på 2,7 prosent, noe som er likt med gjennomsnittet i Østfold. Ledigheten i Norge er 2,6 prosent, så vi ligger tett opp til gjennomsnittet. Det er veldig bra at færre er ledige i år enn i fjor, sier Britt Tunby.

Venter sommerøkning

– Melder folk seg ledige når de mister jobb eller er ferdige med utdanning?

– Ja, vi venter en økning i antall ledige nå i utgangen av juni. Dette har sammenheng med at mange er ferdige med utdanning, og da melder en del seg ledige. Dette er naturlige årssvingninger som kommer fra år til år.

Nesten 4.000 uten jobb i Østfold

Det er nå 3.928 helt ledige i Østfold, 2,7 prosent av arbeidsstyrken. Det er 560 færre helt ledige nå sammenlignet med mai i fjor, en nedgang i ledigheten med 12 prosent.

Ledigheten i landet er på 2,6 prosent, og har gått ned med 12 prosent fra mai 2016.

1.200 på tiltak

Ved utgangen av mai deltok 1.198 arbeidssøkere på arbeidsmarkedstiltak i Østfold. Sammen med de helt ledige er det 5.126 østfoldinger uten ordinært arbeid, 3,6 prosent av arbeidsstyrken.

Dette er en nedgang med 684 personer siden mai 2016, da 4,1 prosent av arbeidsstyrken var bruttoledige. Færre arbeidsledige med yrkesbakgrunn fra industri.

Ledigheten har gått ned i mange av de store yrkeskategoriene fra mai i fjor til i år.

Antallet ledige med yrkesbakgrunn fra industri har gått ned mest, 138 færre helt ledige fra mai 2016 til mai 2017. Det er nå 490 helt ledige med industribakgrunn.

Ledigheten har økt mest for de med yrkesbakgrunn fra helse, pleie og omsorg. Det er nå 354 helt ledige med yrkesbakgrunn fra helsesektoren, en økning med 35 personer sammenlignet med mai i fjor.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken