Åpner butikk på Høvleriet til våren

TREKKPLASTER: Clas Ohlson åpner ny butikk i disse lokalene på Høvleriet. Det er både gårdeier Per Voldberbg og butikksjef Gjermund Huseby meget godt fornøyde med.

TREKKPLASTER: Clas Ohlson åpner ny butikk i disse lokalene på Høvleriet. Det er både gårdeier Per Voldberbg og butikksjef Gjermund Huseby meget godt fornøyde med. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Fredag morgen ble det offentliggjort at Clas Ohlson åpner ny butikk i Halden.

DEL

Det kommer en stor Clas Ohlson butikk på 1.700 kvadratmeter i lokalene hvor Rema 1000 på Høvleriet lå tidligere.

– Har hatt Halden på blokka

Butikksjef Gjermund Huseby og gårdeier Per Voldberg gleder seg stort til at den kjente kjeden åpner i Halden.

Før den tid skal lokalene pusses opp og tilpasses Clas Ohlson.

– Vi regner med å være klare til å åpne på vårparten i 2015, forteller Gjermund Huseby.

Det er ingen tilfeldighet at den svenske kjeden nå kommer til Halden.

– Vi har hatt Halden på blokka i mange år. Men vi har ventet på riktige lokaler og riktig timing. Tidligere har det ikke vært lokaler som har passet for oss, men dette blir midt i blinken for oss, mener Huseby.

Skal investere 100 mill.

Trond Østby og Per Voldberg i Tista Eiendom kjøpte bygningene relativt nylig.

– Vi har tro på Høvleriet og satser på å utvikle området videre. Totalt vil vi investere omlag 100 millioner kroner, sier Voldberg.

Han legger til at det nå snart er fullt og få ledige lokaler på Høvleriet. For Clas Ohlson er det viktig med parkeringsplasser og at man her vil kunne trille varene rett ut i bilen.

«Gubbdagis»

Voldberg og Huseby forteller at man har vært i dialog i nærmere ett år og at man ble enige før sommerferien. Men fordi selskapet er notert på Stockholmsbørsen var det en del formaliteter som måtte på plass før man kunne offentliggjøre nyheten. Clas Ohlson er en av de få butikkene som trekker flest mannlige kunder.

– I Sverige er vi kjent som «gubbdagis». Det er et innarbeidet begrep der. Til tross for det har vi nesten like mange kvinnelige kunder, smiler Huseby.

Den svenske kjeden har hatt eventyrlig suksess og vokst enormt de siste årene. Hva er hemmeligheten?

– Jeg tror det er fordi vi er en problemløser i hverdagen. Og så har vi et utrolig bredt varespekter med 15.000 varer. Vi har alt fra telys til vedkløyvere og jeg pleier å si at det vi ikke har, det trenger du ikke, reklamerer den kommende butikksjefen i Halden.

Sjefen er haldenser

Butikken vil få mellom 10 og 15 ansatte. Neste uke lanseres også «Clas office». Det er et nytt tilbud til bedriftsmarkedet.

Gjermund Huseby er i dag butikksjef i Moss og har jobbet for Clas Ohlson i åtte år. Han er bosatt i Sarpsborg.

– Men jeg er haldenser og det kommer jeg alltid til å være. Når jeg kommer rundt svingen på Rødsveien og får festningen i trynet. Da er jeg hjemme, slår han fast med et stort smil.

Best beliggenhet

Kjeden har egne folk som tar seg av forhandlinger og etablering av nye butikker.

– Men jeg var involvert som kjentmann tidlig i prosessen, blant annet for å bistå folkene i Oslo i forhold til hvilken beliggenhet som er best. Nå er jeg rett og slett veldig glad for at vi åpner i Halden, og jeg har klokkertro på at dette blir bra, avslutter han.

Fakta:

  • Clas Ohlson er en svensk suksesshistorie og i Norge og Sverige er det bare IKEA som har et bedre kjent merkenavn.
  • Eventyret startet i 1918, samme året som Kvik ble cupmestere, så det er noen år siden. Det hele ble altså startet som et postordrefirma av Clas Ohlson i det lille tettstedet Insjön i Sverige.
  • Den første butikken utenfor Insjön ble faktisk åpnet så sent som i 1981. Siden den gang har det vært en eventyrlig vekst. Den første butikken i Norge åpnet i 1989.
  • Insjön er fortsatt navet i organisasjonen. Alle ansatte, også de som etter hvert blir ansatt i den nye butikken i Halden, reiser på kurs til Insjön. Her blir de kjent med firmaet, bakgrunnen og filosofien. Rett og slett «Clas Ohlson andan», som det kalles.
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags