Frivilligsentralen og hjelpere trår til for 11. gang.

Ny vri

Tidligere har alle, uansett alder, møttes samtidig. I år går Wenche Erichsen og hjelpere nye veier.

– Vi har lyttet til tilbakemeldingene vi har fått. Det er en del som synes arrangementet har blitt for stort. Derfor har vi i bestemt oss for å ha et arrangement for barnefamilier på dagtid og et arrangement for enslige voksne fra klokka 17.00, forteller Erichsen og hjelperne Bente Saksgård og Henry Arnfinn Vangseng.

Trenger frivillige

– For å få til dette trenger vi flere frivillige, sier de tre og håper mange melder seg til Frivilligsentralen. Også de som ønsker å være med på Åpen jul kan melde seg på nå.

Frukt, kaker og grøt

Målgruppa er familier og enslige foresatte som har et lite nettverk fra før. Det legges opp til en samling med frukt, kaker og grøt. Og selvfølgelig blir det leker for barna, gang rundt juletreet og besøk av nisser. En tradisjonell juletrefest, hvor de som er med kan bli kjent med hvordan jula feires i Norge.

Julemat, kyllingretter og vegetar kommer på bordene når de voksne samles senere på ettermiddagen til julefeiring.

 

Veteraner

Bente Saksgård og Henry Arnfinn Vangseng er også som veteraner å regne når det gjelder Åpen jul.

De frivillige bidrar gjerne. Det gir dem så mye.

Bente Saksgård forteller om sine tanker etter den første gangen hun bidro.

– Da tenkte jeg på hva jeg hadde fått av glede og latter. Derfor kommer jeg tilbake, igjen og igjen. Dette har blitt en del av jula for meg, sier hun og håper mange melder seg til årets to arrangementer.