Vakkert farvel med Anneberit

VENNINNE OG FORRETTER: Berit Lindstrøm talte vakkert om sin gode venninne Annberit Aamodt under minneseremonien i Brygga kultursal fredag formiddag.

VENNINNE OG FORRETTER: Berit Lindstrøm talte vakkert om sin gode venninne Annberit Aamodt under minneseremonien i Brygga kultursal fredag formiddag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En fullsatt kultursal tok i dag et verdig og vakkert farvel med Anneberit Aamodt (63).

DEL

Kultursalen var nydelig pyntet under minneseremonien for Anneberit Aamodt, mangeårig rektor og lærer på flere skoler i Halden, som døde etter å ha gått gjennom isen under en sparketur på Nordre Kornsjø 16. januar.

Kisten var omkranset av vakre blomsterkranser og bak vistes et nydelig fotografi fra Kornsjøen som hun var så glad i.

Samlet i sorg

TOK FARVEL: Anneberit Aamodt har satt dype spor i Halden-samfunnet. Fredag tok en fullsatt Brygga kultursal et vakkert og verdig farvel med henne.

TOK FARVEL: Anneberit Aamodt har satt dype spor i Halden-samfunnet. Fredag tok en fullsatt Brygga kultursal et vakkert og verdig farvel med henne. Foto:

– Sorg er kjærlighet til den som er død, har noen sagt så fint. Du skal være glad for din sorg – for det er da du er sammen med henne. Så nå er vi samlet her i sorgen over Anneberit – som på ufattelig vis har gått ut av tiden så altfor tidlig.

Slik åpnet Berit Lindstrøm, forretter og Anneberits gode venninne, minneseremonien som ble holdt i Brygga kultursal fredag formiddag.

Til stede var Anneberits nærmeste familie – ektemannen Bengt, hennes tre barn Åsa, Ane og Jonas og moren hennes, Anna. Her var også øvrige familiemedlemmer, hennes mange gode venner og kollegaer fra mange års innsats i Halden-skolen.

Nærmere 400 mennesker var til stede.

Hjerte for de svakeste

Berit Lindstrøm talte vakkert om en varm, aktiv, idérik, hjelpsom og positiv kvinne som har satt dype spor i Halden-samfunnet. De siste åtte årene var hun lærer og spesialpedagogisk koordinator ved Risum ungdomsskole.

Og som rektor ved skolene Prestebakke, Låby og Asak – samt en periode som områderektor ved Asak, Berg og Os – fikk mange nyte godt av Anneberit Aamodt sterke engasjement for elevene.

– Anneberit var som lærer alltid godt forberedt. Hun hadde et svært godt forhold til elevene sine. Hun var kreativ, lekelysten og gledet seg stort over å være lærer, sa hun.

– Hun var omsorgsfull og hadde et spesielt hjerte for de svakeste elevene som hun hadde stor tålmodighet med. Hun fant stadig nye innfallsvinkler for å gi de ny kunnskap, sa Lindstrøm.

Rørende minneord

Anneberit Aamodt betydde mye for mange og hun viste et stort engasjement både i jobben sin og i lokalsamfunnet på Kornsjø.

Men først og fremst var hun et familiemenneske som sammen med sin ektemann skapte et varmt og inkluderende hjem på Munkholmen.

Sønnen Jonas Aamodt Moræus holdt en vakker og rørende minnetale over sin mor.

SISTE HILSEN: Et vakkert bilde fra Kornsjøen, som Anneberit Aamodt var så glad i, vistes bak båren som var omkranset av vakre blomsterkranser.

SISTE HILSEN: Et vakkert bilde fra Kornsjøen, som Anneberit Aamodt var så glad i, vistes bak båren som var omkranset av vakre blomsterkranser. Foto:

– Jeg har så mye å takke henne for. Hun viste vei og var mitt forbilde. Hun var trygg når jeg var redd. Hun var sikker når jeg var usikker. Hun var utholden når jeg ville snu. Hun stilte krav når jeg var slapp. Hun sto på steinen når jeg hadde vann til halsen. Hun var mild når jeg var sår. Hennes spor er sterke, og hennes minne tydelig.

Man kan ikke velge sin mor, men om jeg kunne velge, ville jeg valgt henne, sa Jonas Aamodt Moræus.

Vakker musikk

Flere musikalske innslag skapte en vakker ramme rundt minneseremonien. Ingvild Farestveit Hov, som er i slekt med familien, sang Alf Prøysens«Vise for gærne jinter».

Kisten ble båret ut til vakker trompetmusikk av Jakop Eri Myhre. Båren ble deretter kjørt i kortesje fra Iddevang skole til kirkegården på Prestebakke hvor Anneberit Aamodt ble stedt til hvile.

Familien hadde deretter en privat samling på Bøkevangen.

For familien var det viktig at alle som ønsket å ta farvel med Anneberit Aamodt, skulle få muligheten til det.

– Vi vet at mamma ville hatt en human etisk begravelse. Og vi ville den skulle være åpen for de som ønsket å komme. Ingen skulle stå på utsiden, sa Jonas Aamodt Moræus til Halden Arbeiderblad før seremonien startet.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags