Lena hadde håpet å samle inn 20.000 kroner - det ble «litt» mer...

SAMLET INN PENGER: Søsknene Lena Tunem, Martin Johansen og minstemann Sebastian (10) har mange gode minner fra den tiden pappa Atle Johansen var frisk. Nå har de samlet inn penger til ALS-forskning slik at andre som rammes i framtiden skal få håp. Atle døde mandag 21. november.

SAMLET INN PENGER: Søsknene Lena Tunem, Martin Johansen og minstemann Sebastian (10) har mange gode minner fra den tiden pappa Atle Johansen var frisk. Nå har de samlet inn penger til ALS-forskning slik at andre som rammes i framtiden skal få håp. Atle døde mandag 21. november. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I går ble det overført hele 54.300 kroner til ALS Norsk Støttegruppe! Pengene skal gå til forskning på den alvorlige sykdommen.

DEL

– Det er et helt utrolig beløp. Jeg hadde et håp om at vi skulle samle inn 20.000 kroner, sier Lena Tunem.

Kan ikke kureres

HA skrev nylig om innsamlingaksjonen. Lena Tunem og Martin Johansen - og deres lillebror Sebastian (10) - mistet pappa`n sin den 21. november. Han døde av sykdommen ALS to og et halvt år etter at han fikk diagnosen.

Per i dag finnes det ingen medisiner som stanser utviklingen av sykdommen eller helbreder den.

Vil gi håp

Barna til Atle Johansen ønsker å bidra til mer forskning på den sjeldne sykdommen.

– Vi ønsker at andre som rammes av sykdommen i framtiden skal få større håp enn det pappa fikk, sier Lena Tunem.

– Dessuten føles det deilig å få gjort noe godt ut av noe så trist. Vi er så takknemlig for alle bidrag. Og det er mange som har bidratt. De fleste har gitt 150-300 kroner. Noen har bidratt med 500 til 1.000 kroner.

Bisatt på fredag

Innsamlingsaksjonen startet like etter at Atle Johansen døde mandag 21. november. Han ble bisatt fra Asak kirke fredag 2. desember. Innsamlingen ble avsluttet i går.

– Pengene til innsamlingsaksjonen har kommet inn via vipps og at folk har satt inn penger på bankkonto. I tillegg ble det også gitt kontanter under begravelsen til pappa, sier Lena Tunem.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags