"Alle" vil jobbe for Clas

- Det viktigste er å ansette de riktige menneskene. Fagkunnskap og varekunnskap kan man lære. Vi har fokusert på å kalle inn dem som skriver noe om hva de kan tilby oss i stedet for omvendt. De har stilt litt lenger framme i køen, sier butikksjef Gjermund Huseby.

- Det viktigste er å ansette de riktige menneskene. Fagkunnskap og varekunnskap kan man lære. Vi har fokusert på å kalle inn dem som skriver noe om hva de kan tilby oss i stedet for omvendt. De har stilt litt lenger framme i køen, sier butikksjef Gjermund Huseby. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

- Vi blir veldig ydmyke over at så mange vil jobbe for oss. Vi hadde ventet god respons, men ikke så god, sier butikksjef Gjermund Huseby.

DEL

Han forteller at det har kommet inn hele 750 søknader på de utlyste stillingene ved den nye butikken i Halden.

Over all forventning

- Rundt 500 av dem er fra haldensere, og vi ansetter gjerne lokale folk i butikken, sier butikksjef Gjermund Huseby til ha-halden.no.

- Hadde dere ventet dere så mange søkere?

- Nei. Vi hadde forventet god respons, og jeg sa på forhånd at jeg hadde blitt veldig fornøyd med 400 søknader, men nå har det kommet inn nesten dobbelt så mange. Hvis det hadde vært tilsvarende i en butikk i Oslo etter innbyggertall, så hadde det kommet inn 6.500 søknader. Det setter ting litt i perspektiv..., sier Huseby.

Intervjuer til uka

Det er kommet inn flest søknader til stillingen som butikkselger på heltid, men det er også stor interesse for teamleder og deltidsstillingene.

- Vi kommer til å ansette mellom 12 og 14 medarbeidere litt avhengig av hvordan vi legger stillingsprosentene. Det er rundt 8-9 årsverk, sier Huseby.

Intervjuene begynner neste uke. De har kalt inn 50 av de 750 søkerne.

- Det er litt flere enn vanlig. Det er vanskelig å danne seg et riktig bilde av en person av en søknad og en CV, og vi ønsker ikke å gå glipp av gode kandidater, sier Huseby.

Disse kommer først i køen

- Hva er de viktigste egenskapene til en ansatt hos Clas Ohlson?

- Det viktigste er å ansette de riktige menneskene. Fagkunnskap og varekunnskap kan man lære. Vi har fokusert på å kalle inn dem som skriver noe om hva de kan tilby oss i stedet for omvendt. De har stilt litt lenger framme i køen, sier Huseby.

Clas Ohlson i Halden ønsker ansatte med så bredt spekter som mulig både når det gjelder bakgrunn, kjønn og alder.

Ydmyke over mottagelsen

- Vi har kalt inn folk i alderen 18 til 62 år på intervju og starter intervjurunden neste uke. Opplæringen begynner i februar, og vi satser på butikkåpning i midten av mars, sier Huseby.

Han vil gjerne at HA skal understreke èn ting:

- Få med at vi vi blir veldig ydmyke av den store interessen for å jobbe hos oss. Halden har jo tatt godt i mot oss lenge før vi har åpnet, og det setter vi pris på.

Fakta:

  • Butikken i Halden blir på rundt 1.700 kvadratmeter
  • Clas Ohlson er en svensk suksesshistorie og i Norge og Sverige er det bare IKEA som har et bedre kjent merkenavn.
  • Eventyret startet i 1918, samme året som Kvik ble cupmestere, så det er noen år siden. Det hele ble altså startet som et postordrefirma av Clas Ohlson i det lille tettstedet Insjön i Sverige.
  • Den første butikken utenfor Insjön ble faktisk åpnet så sent som i 1981. Siden den gang har det vært en eventyrlig vekst. Den første butikken i Norge åpnet i 1989.
  • Insjön er fortsatt navet i organisasjonen. Alle ansatte, også de som etter hvert blir ansatt i den nye butikken i Halden, reiser på kurs til Insjön. Her blir de kjent med firmaet, bakgrunnen og filosofien. Rett og slett «Clas Ohlson andan», som det kalles.
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags